Hotelski bar &More by Sheraton u poznatom zagrebačkom hotelu uveo je novitet koji će oduševiti gurmane - počinje posluživati svježe kamenice s pjenušcima i šampanjcima svake subote i nedjelje od 11 do 13 sati. Cijena jedne kamenice je 3,5 eura, a ove subote, kako su nam potvrdili iz Sheratona, posluživat će pjenušac Villa Sandi i šampanjac Veuve Cliquot. Za sada će u ponudi imati isključivo francuske kamenice visoke kvalitete, a riječ je o kamenicama iz Normandije, te kamenicama iz Bretanje koje zadnjih nekoliko mjeseci dozrijevaju u slatkoj riječnoj vodi.
Ako ste pak u potrazi za domaćim, stonskim kamenicama možete ih pronaći u zagrebačkom restoranu Bota Šare u Zvonimirovoj ulici. Inače, obitelj Šare poznata je i po tome što se preko dvadeset godina bavi uzgojem ribe i školjaka u Malom Stonu, pa u ponudi uvijek imaju najsvježije školjke i kamenice, a osim tog lokala, vlasnici drže i restorane u Malom Stonu, Dubrovniku i Splitu.
Osim na ova dva mjesta, dobro upućeni na kamenice su subotom svraćali i u Cheese bar u Cesarčevoj ulici gdje ih se može upariti s ponajboljim vinima u gradu. Objasnili su nam da ih trenutno nemaju u ponudi, ali i da bi ih ponovno trebali imati na svojoj karti kroz mjesec dana. Restorani koji povremeno drže francuske ili stonske kamenice su još i restoran Korčula, koji ih prodaje po cijeni od pet eura po komadu, te trešnjevačka Korkyra koja ih nudi po cijeni od tri eura za komad.
Želite li već ove subote u njima uživati, neovisno u podrijetlu kamenica, ne zaboravite rezervirati svoje mjesto na spomenutim lokacijama, a nije naodmet ni provjeriti unaprijed njihovu dostupnost.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....