Kvartovska pizza

Još uvijek su najbolja pizzeria iza rotora u Novom Zagrebu, a i vinska lista im je solidna

Pizza Re prepuna je vikendima te osim odličnih pizza nudi dobru vinsku kartu, međutim, treba poraditi na servisu

Ovog vikenda posjetili smo pizzeriju Pizza Re, smještenu u blizini zagrebačke Arene, na adresi Jaruščica 9. Pizzerija posluje već nekoliko godina, a vikendom je toliko posjećena da je rezervacija stola svakako preporučljiva.

image

Pizza Re

Privatna arhiva

Na njezinu jelovniku nalazi se dvadesetak pizza, od kojih je sedam izdvojeno kao "posebne", dok ostatak čine klasične varijante. Ipak, među tim posebnim pizzama nema niti jedne vegetarijanske opcije, a unutar čitavog izbora tek je jedna jasno vegetarijanska pizza, uz još tri bezmesne varijante (funghi, margarita i četiri sira). Ponuda se ne svodi samo na pizze - tu su i burgeri, salate te nekoliko talijanskih jela poput lazanja i rižota. Cijene pizza kreću se od 8,90 do 14,60 eura.

image
Privatna arhiva

S obzirom na to da imaju ograničenu ponudu za vegetarijance, odlučili smo se za “Istrianu” bez pršuta, dok smo kao mesnu opciju naručili pizzu "Bresaolu". Vinska karta Pizze Re doista je impresivna, očito u suradnji s Vinologom, jer je njihovih vina na listi uistinu mnogo. Posebno valja istaknuti kako nude jedanaest vina na čaše, uključujući pjenušce i desertna vina. Kao aperitiv uzeli smo Vinologov Lactus brut, no, nažalost, pjenušac je do našeg stola stigao gotovo bez mjehurića, očito otvoren već neko vrijeme, što nas je razočaralo. Također, nismo uspjeli dobiti vrč obične vode, što je još jedan minus, pa smo bili primorani naručiti flaširanu vodu.

image
Privatna arhiva

Što se samih pizza tiče, one su zaista bile izvrsne. Tijesto od talijanskog brašna tipa “00” ukusno je i prozračno, a na sastojcima se ne štedi ni u kvaliteti ni u količini. Važno je spomenuti zanimljiv detalj: u Pizza Re za razvlačenje tijesta koriste krupicu od durum pšenice (semolinu). Ta tehnika sprječava ljepljenje tijesta za podlogu, a uz to mu nakon pečenja daje laganu hrskavost. Semolina manje upija vlagu i podnosi visoke temperature bez zagaranja.

Pizza s bresaolom - obogaćena sušenim rajčicama, cherry rajčicama, burratom, grana padanom i maslinama - bila je iznimno ukusna. Posebno hvalimo kvalitetu bresaole, koja je bila sočna i mekana, te izvrsne španjolske masline, jedne od boljih koje smo probali na pizzi u Zagrebu.

image
Privatna arhiva

Vegetarijanska varijanta “Istriana” bez pršuta bila je solidna, premda pomalo pretrpana okusima. Spoj umaka od tartufa i bosiljka nije bio skladan, ostavljajući pomalo težak završni dojam. Ostali sastojci - cherry rajčice, masline, bosiljak, grana padano, aceto krema i burrata - lijepo su se sljubili, ali ukupni bi dojam mogao biti profinjeniji.

image
Privatna arhiva

Uz pizze smo kušali i čašu Eclat plavca malog, voćnog, bogatog i elegantnog vina koje se izvrsno sljubilo s bresaolom. Uzevši u obzir kako je restoran bio krcat (više od pedeset ljudi), čekanje od nešto više od dvadeset minuta na pizze bilo je sasvim prihvatljivo. Posluga je bila vrlo simpatična, brza, učinkovita i strpljiva, što je dodatno pridonijelo pozitivnom cjelokupnom dojmu.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Sve u svemu, Pizza Re je pizzerija s vrhunskim tijestom i odličnim sastojcima te s impresivnom vinskom ponudom. Ipak, može biti još bolja. Dobro bi bilo proširiti vegetarijanske opcije, paziti na svježinu pjenušaca koji se poslužuju te uvesti mogućnost posluživanja obične vode. Vjerujemo da će Pizza Re ispraviti te sitnice i veselimo se ponovnoj posjeti, kako bismo isprobali eventualne novitete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 20:27