Uvijek razmišljamo o tome kako na našem tanjuru mora biti pregršt boja. Učili su nas da je zeleno najzdravije i često će vas rodbina zabrinuta za vaše zdravlje pitati jedete li kuhano i jedete li zeleno.
A što je s bijelim?
Ne jedete li bijelo povrće, propuštate vrlo ukusne načine na koje u svoj organizam možete unijeti antioksidanse, vitamine i minerale.
Stoga počnite i bijelu promatrati kao boju i uživajte u cvjetači, luku srebrencu i češnjaku – sve te namirnice sadržavaju sastojke koji pomažu u prevenciji raka. Čak su i krumpiri bijele sorte dobro rješenje ako ih ne ogulite – sadržavaju kalij, vitamin C i vlakna.
Nekoliko prijedloga s bijelim povrćem:
- Cvjetača zapečena sa sirom
- Zapečena cvjetača 1 i 2
- Pohana cvjetača u pikantnom umaku
- Zapečena cvjetača s bulgurom
- Pečeni češnjak
- Juha od češnjaka i badema
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....