Popularno zvani crnac bez jaja jedan je od omiljenih deserata, a zbog svoje jednostavne recepture vole ga baš svi!
- 500 ml jogurta
- 1 čaša od jogurta ulja
- 2 žličice sode bikarbone
- 3 čaše od jogurta pšeničnog glatkog brašna
- 3 velike žlice kakaa
*po želji dodajte jednu izmiksanu bananu
Sastojci za preljev
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade za kuhanje
- 120 g šećera
- 120 ml mlijeka
Sve sastojke za biskvit istovremno pomiješajte u jednoj posudi pa ih izmiksajte. Tijesto ulijte u namašten pleh i pecite 20 minuta na 200°. Ako vam pećnica slabije grije pustite još nekoliko minuta dok čačkalica ne bude čista kad zabodete u sredinu kolača.
Pred kraj pečenja pripremite nadjev tako da sve sastojke za preljev otopite na pari uz konstantno miješanje. Prelijte njima pečen kolač i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Tako pripremljen kolač čuvajte u hladnjaku, a poslužite ili samog ili uz malo šlaga i svježeg bobičastog voća.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....