Kuharica "Why We Cook: Women on Food, Identity and Connection" autorice i ilustratorice Lindsay Gardner zbirka je više od 100 priča žena iz svijeta gastronomije, a jedna od važnijih tema ove knjige je i pozicija žena u profesionalnim kuhinjama te činjenica da je 2018. godine tek 23, 9 posto žena u svijetu nosilo titulu chefice kuhinje. Kako piše portal Fine Dining Lovers, knjiga je svojevrsna oda ženama u gastronomiji, a jedan od ciljeva svakako je i motivirati na promjene kada je u pitanju ugostiteljstvo.
U knjizi se mogu pronaći eseji, profili, intervju i recepti nekih od najpoznatijih chefica, farmerica, restoraterki, aktivistica, autorica, profesionalki i amaterki kada je u pitanju kuhanje, a svaka od tih priča knjizi daje i feminističku notu.
Među poznatim imenima koja se u kuharici mogu pronaći nalazi se i ono slovenske chefice Ane Roš, a tu su i priče Rosio Sanchez te Amande Cohen. Kako kaže sama autorica, knjiga predstavlja jedno velike slavlje dobre hrane, inspirativnih žena, njihovih postignuća i tema o kojima bismo svi trebali razgovarati više. Kada su u pak u pitanju recepti, kako piše Fine Dining Lovers, u knjizi ćete pronaći čitav niz jednostavnih i kod kuće lako primjenjivih recepata koji su popraćeni ilustracijama autorice Lindsay Gardner.
Knjigu možete naručiti putem službene stranice, a dostupna je i na Amazonu te na Book Depositoryju po cijeni od oko 160 kuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....