OVO MORATE ISPROBATI

Ivana Čuljak s nama je podijelila recept za tarteve s frangipane pastom, kremom i voćem

 Mario Kučera
Pratite recept Ivane Čuljak iz slastičarnice Neka jedu kolače, a tarteve na kraju ukrasite sezonskim voćem po želji

Za prhko tijesto trebat će vam:

150 g bademova brašna
300 g šećera u prahu
7 g soli
450 g maslaca
150 g jaja
750 g brašna

Za frangipane pastu trebat će vam:

250 maslaca
300 šećera
5 g soli
6 jaja
350 g bademova brašna
60 g škrobnog brašna

Za slastičarsku kremu od bijele čokolade trebat će vam:

0,5 l mlijeka
100 g šećera
6 žumanjaka
60 g škrobnog brašna
150 g bijele čokolade
350 g vrhnja za šlag

Priprema:

Prvo napravite prhko tijesto. Izmiksajte maslac, šećer u prahu i bademovo brašno, a zatim naizmjenično dodavajte jaja i obično brašno. Sve povežite u kompaktnu smjesu, oblikujte u kuglu, zamotajte prianjajućom folijom pa pustite da odstoji najmanje pola sata u hladnjaku. U međuvremenu napravite frangipane pastu. Pjenasto izmiksajte šećer s maslacem pa potom naizmjenično dodajte jaja i preostale dvije vrste brašna te sve dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu. Oblikujte male tarteve, ispunite ih frangipane pastom, a zatim uronite i voće. Ivana je napravila dvije vrste tarteva - jednu s malinama, a drugu sa šljivama. Sve zajedno pecite 20 minuta na 180 °C.

U međuvremenu napravite slastičarsku kremu kojom ćete ukrašavati pečene tarteve. Mlijeko zagrijte u posudi, a u posebnoj zdjeli pomiješajte žumanjke i šećer. U smjesu s jajetom prosijte škrobno brašno te sve izmiješajte. U smjesu s jajetom polako ulijevajte, uz kontinuirano miješanje, temperirano mlijeko, a onda povezanu smjesu vratite na vatru te nastavite miješati dok se cijela smjesa ne stisne. Kad ste to napravili, tako vruću kremu prelijte preko 150 g bijele čokolade. Sve dobro izmiješajte. Ostavite da se ohladi na oko 30 °C i u međuvremenu istucite šlag. Kad se krema ohladila, nježno umiješajte šlag špatulom dok se sve ne sjedini. Kad se sve ohladilo, ukrasite pečene tarteve kremom i svježim voćem.

image
Mario Kučera
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 20:35