Iskoristite preostalu pincu

Ostalo vam je pince od uskrsnih blagdana? Ispekli ste preveliku količinu ili jednostavno niste stigli sve pojesti?

Dosad je pinca vjerojatno već pomalo izgubila na svježini, ali to nipošto ne znači da je treba pustiti da propadne. Dapače, iskoristite preostalu pincu i napravite s njom novi desert!

(Ovaj je recept primjenjiv na kroasane, slatke kruhove, panetone, pa čak i na obični kruh)

  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 60 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 2 srednje pince
  • 2 banane, narezane na tanke šnite
  • šaka grožđica
  • 250 ml umaka od karamela (po želji)

Namastite plitki pleh pa ga ostavite sa strane. U većoj zdjeli tucite jaja, vaniliju i šećer. Dodajte mlijeko.

U mješavinu dodajte pincu, babanu i grožđice pa sve malo izmiješajte da se sljubi.

Ostavite mješavinu 30 min kako bi pinca upila ostale sastojke te tu i tamo protresite zdjelu.

Prebacite mješavinu u pleh i pecite na 180°C otprilike 50 min, dok ne porumeni.

Poslužite preliveno umakom od karamela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 10:27