VELIKO PRIZNANJE

Hrvoje Kroflin je prvi hrvatski chef koji je nominiran u izboru 100 najboljih na svijetu

 @thebestchefawards Instagram
Chef Hrvoje Kroflin iz zagrebačkog restorana Mano2 jedan je od novih nominiranih chefova za prestižnu nagradu

Na službenoj stranici i društvenim mrežama The Best Chef objavljeno je kako je Hrvoje Kroflin iz zagrebačkog restorana Mano2 jedan od novih nominiranih chefova u izboru top 100 najboljih na svijetu. Ujedno je i prvi hrvatski chef ikad nominiran u ovom izboru, što je svakako veliko priznanje. U objavi stoji i kako chef Kroflin inspiraciju pronalazi u tradicionalnim receptima.

"Teško je opisati moj stil kuhanja zato što sve ovisi o tome u kojoj se fazi trenutno nalazim, ali ono što nikada ne mijenjam je francuska tehnika. Kada pogledam svoj stil kuhanja prije petnaestak godina i danas, to su dva različita svijeta. Kako postajem iskusniji i zreliji, rastu i moje vještine i oblikujem svoj stil. Učiš u kuhinji dok si živ i možeš dostići vrhunac ako si posvećen, ali nikad ne možeš reći: 'da, to je to, ja to sve znam'", izjava je chef Kroflina koja stoji u objavi ispod vijesti na društvenim mrežama.

Podsjećamo, prošle je godine na istom izboru najboljim chefom na svijetu proglašen chef Dabiz Muñoz, slovenska chefica Ana Roš našla se na visokom sedmom mjestu, dok je Međimurka Maša Salopek, također iz slovenske Hiše Franko, proglašena najboljom slastičarkom na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 02:03