![35668502](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/11/06/k_35668502_640.jpg)
Svinjetina može biti itekako posebna i ukusna, ako se pripremi na pravi način. A mi kažemo da je ovaj način, pravi način!
Trebat će vam:
2-2,5 kg carskog mesa, potrbušine 2 mrkve 2 korijena peršina 1 luk 4-5 češnjeva češnjaka voda ili temeljac bijelo vino |
![Zagreb, 191115.
Klasicna jela od svinjetina u pripremi Mateje Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/27/14/svinjetina1-191115.jpg)
Priprema:
Carskom mesu unakrsno zarezati kožu, ako nemate oštar nož neka to za vas učine u mesnici. Dakle, kožu zarezati do mesa, ne ući u meso. Svinjetinu posoliti i malo popapriti. Staviti je u posudu za pečenje koja ima poklopac, rasporediti oko mesa narezanu mrkvu, peršin, luk i cijele oguljene češnjeve češnjaka te uliti vode i bijelog vina do mesa, ne ući u meso. Meso mora plivati u tekućini jer će se poklopljeno kuhati na 80-100 stupnjeva oko deset sati. Na kraju otklopiti posudu, pojačati pećnicu na 230 da se korica zapeče, trebati će joj oko 10-15 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....