''Kuhanje na visokoj razini znači da u svakom trenutku morate biti maksimalno usredotočeni, pretvorite se u nekoga tko je opsjednut kontrolom'' - rekao je Ramsay. ''Ako toga ne postanete svjesni, to će vas ubiti. Svi smo svjedočili srčanim udarima i, što je još važnije, samoubojstvima. Nema posla ili strasti kojeg je to vrijedno'' - govori Ramsay.
Na pitanje kako se sam nosi sa svojim hektičnim rasporedom odgovorio je kako danas radi puno ''pametnije'' nego prije.
''Mislim da je ključno postići ravnotežu između teškog i pametnog rada. Tanka je linija između pretjeranosti i izgaranja i pronalaženja te ravnoteže'' - ističe Ramsay.
52-godišnji Ramsay je poznat po svojim žestokim ispadima pred televizijskim kamerama, ali iza nje je imao jako uspješnu karijeru. Vlasnik je tri Michelinove zvjezdice za svoj restoran u Londonu, a nedavno je postao otac petog djeteta.
Dobrobit chefova je postala goruća tema u gastro krugovima, a o pronalasku ravnoteže između posla i privatnog života otvoreno su razgovarali chefovi poput Pattersona, Erica Riperta i Davida Changa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....