Prije deset godina otvorio se Uje Oil Bar. Do tada je bilo potpuno nepojmljivo da negdje u Hrvatskoj možete kušati 50-ak vrsta ulja. Jela koja su tad služili bila su: skuta s medom i maslinovim uljem, paradižot, moli sa slanutkom, sipe na mletački, gregada od svježe ribe, teleće jetrice s džemom od kapule, janjećih jetrica s ružmarinom. Imali su i malu kartu od 15 hrvatskih vina s tim da se butelja vina kuće mogla nabaviti za manje od 80 kuna.
Prostor je odmah zapalio Splićane, ali i sve one koji su se zatekli u gradu podno Marijana. Uje Oil Bar smješten je unutar zidina Dioklecijanove palače, u Dominisovoj ulici u nekadašnjem židovskom getu. Iskoristili su originalni zid Dioklecijanove palače, na podu pločice od terakote s jednog istarskog imanja i strop preko kojeg su polijepljeni stari primjerci Slobodne Dalmacije dali su dodatan šarm ovom mjestu.
Za deseti rođendan, Uje Oil Bar darovalo si je "kućnu" peškariju. Spomenuti restoran već odavno nije samo mjesto za jelo jer u sklopu njega radi i wine bar te oleoteka sestrinskog branda Uje, ali od sada ima i prostor u kojem izlažu dnevni ulov. Dok se čeka na stol u ribarnici moći će se popiti čaša pjenušca i degustirati svježa kamenica ili raznovrsni sirovi zalogaji.
Uje Oil Bar za proslavu desetog rođendana okupio je pravu malu morsku reprezentaciju predvođenu karizmatičnim Davidom Skokom, a u pomoć su pristigli i dragi im susjedi restoran Pinku fish & wine i Misto Street Food, kako bi zajedničkim snagama uljepšali cijelu priču. Kuhinja Uje oil bara predvođena mladim Matom Miljkom bila je zadužena za pripremu buzare i brujeta, a samo neka od posluženih jela su: kamenice i tuna tartar, konfit od skuše s mladim špinatom, buzara, morski pas na ražnjiću s mišancom, brujet s makarunima, raža s palentom ili smokvenjak sa sirom. Za glazbeni dio zadužen je bio DJ Ante Jakir, a umjetninama je prostor oplemenio Hrvoje Marko Peruzović.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....