Iz dana u dan stiže sve više informacija o Adventu u Zagrebu, onom koji se našao na vrhu liste najboljih u Europi! A da će ovogodišnje izdanje biti zaista posebno, govori nam bogat gastronomski i popratni program na više lokacija u gradu, o kojima smo vam već pisali. Svega nekoliko minuta hoda od glavnog zagrebačkog trga bana Josipa Jelačića i ove će se godine održati Fooling Around. Lokacija je već Zagrepčanima vrlo dobro poznata terasa Oleander hotela Esplanade Zagreb uz Trg kralja Tomislava. Upravo ovdje će u četvrtak, 28. studenog, od 16 sati biti otvoren Fooling Around advent by Fuliranje.
Sve do Nove godine na terasi Oleander kultnog zagrebačkog hotela i ove godine posjetitelje očekuje blagdanski spektakl: Felicita, koji u grad donosi dašak Venecije, vrhunski glazbeni program i najuzbudljiviju gastronomsku street ponudu s događanjima na otvorenom. Za uživanje u gastronomskim senzacijama s potpisom chefice Ane Grgić Tomić svakako valja posjetiti Esplanadinu adventsku kućicu, koja će i ove godine biti nezaobilazna destinacija istinskih gurmana. Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskave sardine sa salsom od avokada, sočan juneći burger, neizostavni kremasti kroketi, slavni zapečeni Esplanadini štrukli, čokoladni mousse s višnjama, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, vrući kokteli Vjenceslava Madića - na Esplanadinoj kućici posjetitelje očekuje fantastična ponuda koja se jednostavno mora kušati.
Još jedna novost je i kako se ovaj put Fooling Aroundu priključila Udruga restorana JRE-Hrvatska.
Poznati restorani Lemongarden s chefom Antom Udovičićem, Konoba Boba s chefom Vjekom Bašićem, San Rocco s cheficom Florianom Ružić te Lešić Dimitri s chefom Markom Gajskim - probiti će led i zagrebačkoj publici otkriti zbog čega se stol u njihovim restoranima na Braču, Murteru, Brtonigli i na Korčuli, čeka i po nekoliko dana.
U suradnji s tvrtkom METRO Hrvatska, ovi će cijenjeni chefovi predstaviti meni s potpisom. Svinju i pistaciju pripremit će Floriana Ružić (San Rocco, Brtonigla), za kozice i češnjak te kupus i slanutak zadužen je Ante Udovičić (Lemongarden, Sutivan, Brač), polpete s pinjolima i parmezanom pripremit će Vjeko Bašić (Konoba Boba, Murter), LD gyozama predstavit će se Marko Gajski (Lešić Dimitri, Korčula). No, iz JRE-Hrvatska najavljuju i neka iznenađenja pa ćete tako na njihovoj kućici ispred Esplanade ekskluzivno moći kušati i proizvode s oznakama JRE brendova - JRE Malvaziju Kozlović, JRE Chiavalon maslinovo ulje, ali i proizvode drugih partnera koji su inače dostupni samo u JRE restoranima te kod partnera u kušaonama.
Fooling Around radi svaki dan od 12 do 23 sata, a vikendom i malo ranije, od 11 sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....