Na pitanje ”Što smatrate ključnim trenucima koji su promijenili svjetsku gastronomiju?”, odgovorio je:
- Auguste Escoffier. Ferran se oduvijek divio Augusteu Escoffieru, ocu moderne francuske kuhinje. Zatvorio je El Bulli nakon što je izumio 1846 jela, a to je ujedno i godina koje se Escoffier rodio.
- Moderna kuhinja.
- Restoran Nobu. Obožavao ga je i izjavio da je hrana u Peruu i Mexicu uzbudljiva zato što imaju snažnu kulturu, Maje, Asteke, Inke… Isto će napraviti i sa El Bulliem 1846, uzbudljivo mjesto gdje ćete sami kuhati i jesti svoju hranu. Da, kuhati!
Pet sjajnih citata Ferrana Adrie:
- Koje informacije trebamo dobiti od raviola da njihova priprema postane umijeće?
- Ako chef otvori kamenicu, kuha li?
- Što je juha?
- Tko kaže da se srdelice i bijela čokolada ne smiju miješati?
- Ako ne razumijete rajčicu, nemojte uopće započinjati kuhati!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....