Ne morate se odmah na početku godine odreći kremastog cappuccina ili izbaciti praktične 2u1 ili 3u1 vrećice. Dovoljno je odabrati instant napitke boljeg sastava, bez laktoze, odnedavno dostupne i na hrvatskom tržištu. Dobar primjer je nova linija hrvatske tvrtke s dugogodišnjom tradicijom, koja se pobrinula da napitci na bazi kave postanu još zdraviji i ponudila ih bez laktoze - prikladne čak i veganima. Tako je sada lakše probavljive napitke, odnosno one bez laktoze, moguće pronaći u svim bolje opskrbljenim trgovinama - što znači da uživanje u ritualu može početi i nije rezervirano samo za obožavatelje turske.
S dodatnim Kosher i Halal certifikatima, nove Anamaria instant mješavine bez laktoze - u obliku klasičnog Cappuccina te 2u1 i 3u1 napitaka - rezultat su posebnog načina proizvodnje u kojemu se naglasak stavlja na brigu o životinjama te ne sadrže dodatke koji se protive načelima veganstva. Pritom se izgledom, okusom i mirisima ne razlikuje od uobičajenih instant napitaka na bazi kave.
Kava poboljšava mentalnu budnost i koncentraciju jer sadrži stimulans kofein, a nakon razdoblja obilne konzumacije hrane i pića tijekom blagdana može pomoći povratku u uobičajeni ritam i poboljšati fokus. Bogata je antioksidansima koji mogu pomoći u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanog slobodnim radikalima te pridonijeti općem zdravlju tijela ili podržati imunološki sustav nakon perioda pojačane konzumacije hrane. Kofein u kavi može pomoći u povećanju energije i smanjenju osjećaja umora koji se često javlja nakon sezone pune proslava - što zbog obilne hrane ili manjka sna. Također, istraživanja su pokazala da umjerena konzumacija kave može biti povezana sa smanjenim rizikom od određenih bolesti poput dijabetesa tipa 2, bolesti jetre i određenih oblika raka. Osim toga, kava može potaknuti probavu i olakšati probavne procese, što je itekako korisno nakon razdoblja prekomjerne konzumacije hrane.
A kako bi užitak bio još potpuniji, donosimo listu dodataka koji će svojim svojstvima i aromama obogatiti svaku kavu i/ili napitak na bazi kave, te im čak i pojačati okus.
Cimet ima začinjeni i aromatični okus koji kavi može dati toplinu, blagu slatkoću i predivan miris.
Kakao prah daje čokoladnu notu i dublji, bogatiji okus te kremastu teksturu svakoj kavi.
Vanilija daje slatkasti i ugodno aromatični touch popularnim kofeinskim napitcima.
Đumbir dodaje pikantnost i osvježavajući okus lagano začinjenog tona i ugodne topline.
Kardamom, koji se često koristi u pripremi kave, može joj dati složeniji okus s notama citrusa i začina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....