Odličan spoj

Događaj koji ne smijete propustiti: splitski Pinku Fish & Wine gostuje u Bar Sistemi

Gosti mogu očekivati vrhunska jela od ribe i morskih plodova i odlične koktele

Nakon brojnih gostovanja stranih i domaćih barmena u barovima i restoranima diljem Hrvatske, u splitskoj Bar Sistemi u ovaj se četvrtak, 13. lipnja, po prvi put održava gostovanje jednog restorana u barskom okruženju!

image
Joško Šupic/Cropix

image
Joško Šupic/Cropix

Da su kokteli puno više od preslatkih pića uz koje ima smisla poslužiti samo dućanske grickalice već vrlo dobro znamo, no da izvrsno mogu pratiti i vrhunsku hranu otkrit će gosti na eventu “Pop up contrast dinner experience” u organizaciji Bar Sisteme i splitskog restorana Pinku Fish & Wine. Događaj se održava u nedavno proširenom baru skrivenom u Ulici Andrije Kačića Miošića 7 u Splitu, a hrana iz Pinku pratit će predstavljanje nove karte koktela Bar Sisteme.
image

Večera u organizaciji Pinku i Bar Sistema

Ustupljena fotografija/Joško Šupic/Cropix

image
Joško Šupic/Cropix

"Inače se uvijek rade gostovanja barova, a ovo je prvi put da nam u goste dolazi jedan restoran. S ekipom iz Pinku smo oduvijek bili super i njihov koncept hrane se savršeno spaja sa Sistemom jer ni sami ne koriste kuhinju, nego u pripremi koriste puno tehnika obrade namirnica te dovršavaju jela prije posluživanja. Odlučili smo s njima napraviti kolaboraciju tako da na launchu naše nove karte Pinku poslužuje četiri jela koja inače nude u svom restoranu, plus pozdrav iz kuhinje. Željeli smo time napraviti nešto novo i drugačije. Ako bude super, nastavit ćemo s ovim konceptom i ubuduće, barem nekoliko puta godišnje", objasnio nam je Anteo Ivanišević, jedan od vlasnika Bar Sisteme.
image

Restoran Pinku Fish & Wine, chef Vedran Gotovac i Frane Delić Cipa

Ante Čizmić/Cropix

Podsjetimo, tim u splitskom restoranu Pinku Fish & Wine, koji se inače nalazi u ulici Obrov 4, fokusira se na jela od ribe i morskih plodova pa će se tako na meniju tijekom večere u Sistemi naći jelo od kamenica u kombinaciji s jagodama, limetom i malvasijom, jelo od sipe nadahnuto crnim rižotom, tartar od jadranske plavorepe tune poslužen s džemom od kapara i limuna uz kompot od rajčice, prekriven dehidriranim naribanim žumanjkom, zatim lignja s kremom od češnjaka, ružmarinom i breskvom, kao i poširani file morskog psa s tikvicama, tartufom, hollandaise umakom i pinjolima.

Mjesto za stolom obavezno morate rezervirati, a za cijelo iskustvo izdvojit ćete 55 eura po osobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. kolovoz 2024 06:28