O vlasniku i chefu restorana Prasac, Dini Galvagnu, u kulinarskom se svijetu stalno raspravlja, bilo da je riječ o njegovoj kuhinji ili pak o njegovom karakteru. Široj publici postao je poznat sudjelovanjem u žiriju Masterchefa ove sezone, a urednica Dobre hrane Mila Batinica zabilježila je pregled njegovog života i karijere u magazinu Svijet, koji izlazi sutra uz Nedjeljni Jutarnji.
Dio Dininih odgovora objavljujemo ovdje:
– Svoje prvo jelo skuhao sam još kao klinac. Bilo je to fino varivo po receptu iz kuharice, s brkatim tetkom.
– Povratak u Hrvatsku je bio OK, Hrvatska je bila i ostala moja domovina, iako sam rođen u Muenchenu. Zaposlio sam se ubrzo u sustavu HUP-a. Iskustvo je bilo kakva je bila i zemlja u to vrijeme – tranzicijsko.
– Zašto baš Prasac? Jer je vrijedna životinja, ruje po zemlji i stalno istražuje. A i nije uštogljeno ime.
– Sudjelovanjem u žiriju Masterchefa htio sam poručiti, kako natjecateljima tako i gledateljima, da je kuhanje aktivnost koja im može mentalno i fizički obogatiti život.
Ostale Dinine odgovore pročitajte sutra u Svijetu, a uskoro i na našem portalu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....