Radite li ih i vi?

DA SE NE PONOVE: Sedam pogrešaka koje radite kad pripremate svinjetinu!

 Getty Images/iStockphoto
Ovo vrijedi za sve vrste mesa i ribe, ali posebno za svinjetinu.

Neka vaša sljedeća nedjeljna pečenka ili kotleti na tavici budu baš savršeni jer ćete se držati ovih sedam savjeta!

Ignorirate kvalitetu mesa

Ovo vrijedi za sve vrste mesa i ribe, ali posebno za svinjetinu. Postoji jako velika razlika u kvaliteti između svinjetine koju kupite u supermarketu i one koju nabavljate u mesnici od dobro poznatog mesara.

Image of ingredients - food and drink
Getty Images/iStockphoto

Kupujete svinjetinu bez kosti

Trebali biste kupovati meso s kosti iz dva razloga. Prvo, kost usporava kuhanje, pa meso ostaje dulje sočno. Drugo, kost daje bogatstvo okusa.

Ne začinjavate ju dovoljno

Trebate koristiti puno soli. I puno papra. Toliko puno da ih jasno možete vidjeti na površini mesa dok stojite udaljeni par koraka od njega.

Raw tenderloin steak with seasoning, garlic, and thyme
Getty Images

Pečete ju na visokoj temperaturi cijelo vrijeme

Svinjetinu želite peći tako da započnete s jako visokom temperaturom i završite na srednjoj vatri. Na taj način meso dobiva divnu hrskavu koricu, a iznutra ostaje sočno.

Rack of Lamb with Garlic, Rosemary and Peppercorns in a Cast Iron Skillet- Photographed on Hasselblad H3D2-39mb Camera
Getty Images/Vetta

Slijepo se držite recepta

Pametnije je koristiti termometar. Znamo da puno vas nema taj običaj, ali termometar će vam najbolje pokazati kada je meso gotovo. Neka temperatura bude oko 58 stupnjeva, tada je vaša svinjetina spremna za klopanje!

Mičete masnoću prije pečenja

Ne radite to! Masnoću vrlo lako možete maknuti i nakon pečenja, a niste ni svjesni koliko bogatstvo okusa ona daje vašem mesu prilikom pečenja.

Lamb Meat with Potatoes in cast iron pan. Served on rustic wooden table with mixed salad.
Getty Images/iStockphoto

Ne odmarate meso

Klopa je gotova i sve što želite je početi jesti! Strpite se još nekih 10-ak minuta i pustite da se vaša svinjetina odmori na drvenoj dasci. Ako krenete odmah rezati meso, sva divna tekućina će izaći na dasku, a ne želite izgubiti tu divotu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:31