Neka vaša sljedeća nedjeljna pečenka ili kotleti na tavici budu baš savršeni jer ćete se držati ovih sedam savjeta!
Ignorirate kvalitetu mesa
Ovo vrijedi za sve vrste mesa i ribe, ali posebno za svinjetinu. Postoji jako velika razlika u kvaliteti između svinjetine koju kupite u supermarketu i one koju nabavljate u mesnici od dobro poznatog mesara.
Kupujete svinjetinu bez kosti
Trebali biste kupovati meso s kosti iz dva razloga. Prvo, kost usporava kuhanje, pa meso ostaje dulje sočno. Drugo, kost daje bogatstvo okusa.
Ne začinjavate ju dovoljno
Trebate koristiti puno soli. I puno papra. Toliko puno da ih jasno možete vidjeti na površini mesa dok stojite udaljeni par koraka od njega.
Pečete ju na visokoj temperaturi cijelo vrijeme
Svinjetinu želite peći tako da započnete s jako visokom temperaturom i završite na srednjoj vatri. Na taj način meso dobiva divnu hrskavu koricu, a iznutra ostaje sočno.
Slijepo se držite recepta
Pametnije je koristiti termometar. Znamo da puno vas nema taj običaj, ali termometar će vam najbolje pokazati kada je meso gotovo. Neka temperatura bude oko 58 stupnjeva, tada je vaša svinjetina spremna za klopanje!
Mičete masnoću prije pečenja
Ne radite to! Masnoću vrlo lako možete maknuti i nakon pečenja, a niste ni svjesni koliko bogatstvo okusa ona daje vašem mesu prilikom pečenja.
Ne odmarate meso
Klopa je gotova i sve što želite je početi jesti! Strpite se još nekih 10-ak minuta i pustite da se vaša svinjetina odmori na drvenoj dasci. Ako krenete odmah rezati meso, sva divna tekućina će izaći na dasku, a ne želite izgubiti tu divotu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....