VRIJEME JE ZA KIMCHI

Coco radi najbolji kimchi u Zagrebu, a sada možete naučiti i vi, simpatična Koreanka ima novu radionicu

Ako još nemate planove za idući vikend, neka posjet Coco House bude jedna od opcija o kojoj ozbiljno razmišljate

Koreanka Lee JoungSuk, poznatija kao Coco, koju smo vam svojevremeno predstavili kao majstoricu kimchija, najavila je još jedan Kimchi Festival. Održat će se u subotu, 28. rujna, na adresi Brsečka 2, a u sklopu druženja, posjetitelji će moći sudjelovati u pripremi kimchija, isprobati korejska jela kao što su tteokbokki i eomuk te sudjelovati u karaokama.

Coco je inače među zagrebačkim gurmanima iznimno cijenjena i mnogi smatraju da upravo ona radi najbolji kimchi u gradu. Kimchi festival organizira jednom godišnje i tada, kako nam je ispričala u nedavnom razgovoru, s veseljem sa okupljenima dijeli svoje znanje.

image
Darko Tomaš/Cropix

"Ono što volim kod Hrvata je ta otvorenost, vole isprobavati, pa čak i pokušavaju raditi kimchi kod kuće, ali kada im prvi put ne ispadne najbolje, dođu na radionicu i shvate gdje su pogriješili. I sama volim učiti, ali i dijeliti znanje, pogotovo kada je u pitanju hrana", rekla nam je tada.

Više informacija o samom festivalu i ostale detalje možete pronaći ovdje.

image
Darko Tomaš/Cropix

A ŠTO JE UOPĆE KIMCHI?

Kimchi je bogato, ljutkasto-kiselkasto fermentirano povrće iznimno važno za korejsku kulturu. Postoji više od 200 vrsta kimchija, a najčešći sastojci od kojih se ovo jelo radi su kineski kupus, mladi luk, češnjak, đumbir i čili. Na odabir sastojaka često utječe i regija iz koje osoba koja kimchi priprema dolazi, pa to može varirati. Također, osim što je kimchi ukusan i posebno ga vole oni koje vole blago ljutkastu hranu, kimchi je bogat i vitaminima te je dobar probiotik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 08:02