Kada spojite dva virtuoza, konačni rezultat mora oduševiti. Tako bismo nekako mogli opisati posebnu večeru koju u petak, 15. studenog, s početkom u 19 sati u Osijeku priprema chef Goran Kočiš. Naime, kako nam je otkrio chef Kočiš, kojeg je šira javnost upoznala kao jednog od članova žirija u novom izdanju cooking showa MasterChef Hrvatska, riječ je večeri u sljedovima kakvu nemamo prilike često doživjeti.
Pod dirigentskom palicom chefa Gorana Kočiša i dr. Ivana Uroševića, u restoranu Meandar hotela Osijek vinsku će pratnju, uz šest sljedova, zamijeniti u našim krajevima, a posebno u Slavoniji i Baranji, tradicionalno piće od šljive, kruške viljamovke, kajsije, dunje, ljekovitih trava i maline.
Uz kratka pića na tanjurima će se naći guska u kombinaciji sa cvjetačom i čilijem, potom junetina s kruškom i briocheom, zatim kozji sir, kajsija, cherry rajčica i jezgra marelice. Iza toga gosti će kušati pačja prsa s crvenim kupusom, dunjom i mariniranim lučicama, dok će uz svinjsku potrbušinu dimljenu u sijenu biti posluženi još i krumpir te kesten uz jus. Kao i svaka večera, i ova završava desertom, ali već na prvu vrlo obećavajuće - uz salenjak s jabukom, malinom i lješnjacima.
Ovo nesvakidašnje iskustvo i sami možete doživjeti ako na vrijeme, zbog ograničenog broja, rezervirate svoje mjesto. To možete napraviti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na broj +385 (0)31 230 360.
Inače, večera stoji 70 eura po osobi, a ako niste iz Osijeka, svakako vam predlažemo da rezervirate i smještaj, jer, znate i sami, ako piješ - ne vozi!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....