![35736893](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/23/k_35736893_640.jpg)
U zagrebačkom Nico‘s bistrou chef Goran Kočiš ovaj je tjedan predstavio rezultate kreiranja novih jela na kojima je intenzivno radio proteklih tjedana s njihovim timom, a pritom je otkrio i kako je s ekipom iz Nico‘sa dogovorio suradnju te da će tako jedan bistro, kako smo vam već pisali, otvoriti i u Osijeku!
"Prije Nove godine dogovorili smo suradnju s Goranom i on će ovdje raditi kao chef patron, dakle uvijek će biti prisutan kad je u pitanju hrana - kreiranje novih jela, meni, nabava, kontrola i sve što uz to ide. Paralelno će raditi i na svojim drugim projektima i obavezama, no dogovor nam je apsolutno partnerski te će on u Nico‘su provoditi barem pola tjedna i sve što smo naumili", rekao je poznati i ugledni sommelier Marko Rundek, kojega mnogi poznaju još iz restorana ManO2, na predstavljanju novog menija Nico‘s bara, te je dodao: "Mislim da smo se našli na istoj "valnoj duljini" i mislim da u Zagrebu nedostaje jednostavnijih bistroa gdje nema puno storytellinga, već se sve priča na tanjuru okusima te da smo kreativni i vezani na sezonu. I da je sve opušteno i da je to mjesto finog druženja gdje ćemo se igrati s vinima i hranom te da nije opterećeno nekom velikom pričom".
Prije prezentacije novog menija, za koji je u kuhinji odgovoran te zaslužan i Nikola Butko, nagrađivani chef Goran Kočiš, koji je zagrebačkom restoranu Noel svojevremeno priskrbio Michelinovu zvjezdicu, rekao je kako su najjednostavnije stvari nekad i najkompliciranije.
"No, upravo toga ćemo se i držati - jedan dobar bistro, jedan iskren bistro s dobrom namirnicom i internacionalnom tehnikom - to je nekako moja vizija. Ovaj meni, koji je krenuo prošle subote, je jedno jako lijepo osvježenje postojećeg menija u Nico‘su i zaista lijepa promjena", objasnio je Kočiš. Ovaj projekt, dodao je, prihvatio je jer osjeća dobru energiju u timu i zato što "Marko vodi ovaj dio FOH-a, a znam koliki je profesionalac i koliko se brine o svemu, tako da sam siguran da, kad nisam prisutan i kad sam na drugoj fronti, da će sve besprijekorno funkcionirati".
"Kuhinja je dobro složena, dečki i cure su vrijedni, dobro funkcioniraju i dobro razmišljaju te zaista mogu reći da su jedni od rijetkih u Hrvatskoj koji imaju taj ‘mindset‘ o dobroj gastronomiji", istaknuo je Kočiš u nastavku otkrivši s Rundekom i vijesti o proširenju Nico‘sa.
"Imamo i velike vijesti za budućnost. Kako smo se svi skupa zaista našli i kliknuli na prvu i jedni druge jako dobro nadopunjavamo, dogovorili smo jednu fantastičnu suradnju koja je bila moja velika želja, a to je da bismo trebali, ako ne krajem godine, onda u prvom kvartalu sljedeće godine, otvoriti filijalu u Osijeku, koja će biti moja bebica. Naravno, ja ću i tada puno pažnje pridodati i na ovaj Nico‘s, u Zagrebu", rekao je poznati chef.
Rundek je na kraju dodao kako su uz Zagreb i Osijek "dugoročno produžili i Dubrovnik, gdje konstantno razvijamo i tu priču te polako pokrivamo Hrvatsku".
Konačno, recimo i kako su nam prezentirana jela s novog menija doista lijepo osvježenje. Osim što su oku ugodna na tanjuru - počevši od ukusne marinirane sipe u kremi od cvjetače, preko fantastičnih mini njoka s grdobinom i pinjolima u wasabi umaku te crne slavonske svinje s prženim celerom, do čokoladnog deserta - sve je prštalo od okusa, tekstura i lijepo odrađenih tehnika pripreme. Svakako za preporuku ako se nađete u centru Zagreba i želite jesti fino, u ugodnoj atmosferi i uz vrhunsi servis.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....