Sredinu listopada poznati hrvatski chef Marin Medak iskoristio je za potpuni preokret jednog od svojih popularnih projekata. Odlučio se odmaknuti od prepoznatljivih rebarca, pizze i woka i u prostor RougeMarin Cityja u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici unio novi koncept koji bi se posebno mogao svidjeti ljubiteljima mezza i uživanja u malim zalogajima uz odabrana pića.
Tako je poznati prostor u centru grada poprimio sasvim novo, opuštenije ruho, dok su zvijezde menija somuni, lepinje i pita kruh. Ovdje ih rade sami i na stol stižu još topli, a poslužuju ih uz namaze kao što su humus, kajmak, pileća pašteta, aromatizirani maslac i domaći ajvar. U ponudi su još i jela poput tacosa sa svinjetinom i kimchijem te tagliata sa salsom verde na pita kruhu.
Cijela ideja zamišljena je tako da jela budu pristupačna i mlađoj publici pa se cijene kreću od 40 kuna za stvarno bogatu mezze platu s dipovima, namazima i pita kruhom, do 70-ak kuna za dosta obilnu porciju ramsteka.
Osim jela, novost su i kokteli, a jedan od popularnijih svakako bi mogao bi biti njihov slatkasti bermet spritz. Cijene koktela također će se kretati oko 40-ak kuna, dok će obična i gazirana voda biti besplatne, a svaki gost će po dolasku dobiti i rakiju na račun kuće.
Nakon što smo isprobali nekoliko kombinacija s novog menija RougeMarin Cityja (pileća pašteta i ajvar su totalni hit) i obišli preuređeni prostor, zaključili smo kako je ovo mjesto s novim konceptom odlična ideja kada se u centru grada s ekipom gladni nađete prije ili nakon odlaska u kino, kada se nalazite s prijateljima koje dugo niste vidjeli i znate da će druženje potrajati ili kada ste jednostavno gladni, želite pojesti nešto ukusno i zasitno, a na raspolaganju nemate previše novaca. Dobra ideja koju će, nadamo se, prepoznati kako strani, tako i domaći gosti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....