IZLET NA SJEVER

Čakovec se budi! Uskoro se tamo održava posebna večera, zvuči baš dobro

Večera na kojoj će jela pripremati Matija Pavlic, Tihomir Krklec Afrika, Petar Tucman i Selest Ulrich Grgas održat će se u subotu, 8. veljače

Da se čakovečka gastro scena polako budi, uz sve uzbudljiviju ponudu jela u pojedinim restoranima i nedavno otvorenje lokala koji nudi svoj kiseli kruh, dokaz je i večera koja će se održati početkom veljače, a povodom koje na sjever stižu stara i nova imena.

Naime, u organizaciji chefa Matije Pavlica, koji je dosad kuhao u brojnim hrvatskim, ali i inozemnim restoranima (neko je vrijeme stažirao u londonskom The Ledburyju***), 8. veljače održat će se pop-up večera u prostoru Mela pekarnice i bistroa, kojom Pavlic želi odati počast gradu u kojem je odrastao i koji ga je oblikovao.

image
Neja Markičević/Cropix

Hrana će se stoga pripremati od lokalnih namirnica, a u pomoć mu stižu i na sceni trenutno prilično poznata imena - Tihomir Krklec Afrika, Petar Tucman i Selest Ulrich Grgas.
"Ova večera za mene ima posebno značenje, a svaki slijed bit će prožet ljubavlju prema kuhanju i gradu koji me oblikovao", poručio je Matija Pavlic, koji u Čakovcu kuha po prvi put nakon osam godina pauze.

image

Pekarnica i bistro Mela, mjesto gdje će se ova posebna večera održati

Lidija Lončarić

Ova ekipa mladih i talentiranih kuhara pripremit će večeru u šest sljedova, a na meniju će biti kombinacije kao što su pastrva i sladoled od hrena, gljive, pačja jaja, mošt i zaseka, jelen, mlaćenica i crni češnjak te deserti s bučinim sjemenkama i uljem i, kako je nazivaju, new style međimurska gibanica. Svaki slijed bit će uparen s vinima po odabiru Tomislava Ledinskog, a za glazbu i dobru atmosferu pobrinut će se Martin Branilović.

Cijena večere je 90 eura. Više informacija možete potražiti ovdje i ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. veljača 2025 09:36