
Da se čakovečka gastro scena polako budi, uz sve uzbudljiviju ponudu jela u pojedinim restoranima i nedavno otvorenje lokala koji nudi svoj kiseli kruh, dokaz je i večera koja će se održati početkom veljače, a povodom koje na sjever stižu stara i nova imena.
Naime, u organizaciji chefa Matije Pavlica, koji je dosad kuhao u brojnim hrvatskim, ali i inozemnim restoranima (neko je vrijeme stažirao u londonskom The Ledburyju***), 8. veljače održat će se pop-up večera u prostoru Mela pekarnice i bistroa, kojom Pavlic želi odati počast gradu u kojem je odrastao i koji ga je oblikovao.
Hrana će se stoga pripremati od lokalnih namirnica, a u pomoć mu stižu i na sceni trenutno prilično poznata imena - Tihomir Krklec Afrika, Petar Tucman i Selest Ulrich Grgas.
"Ova večera za mene ima posebno značenje, a svaki slijed bit će prožet ljubavlju prema kuhanju i gradu koji me oblikovao", poručio je Matija Pavlic, koji u Čakovcu kuha po prvi put nakon osam godina pauze.
Ova ekipa mladih i talentiranih kuhara pripremit će večeru u šest sljedova, a na meniju će biti kombinacije kao što su pastrva i sladoled od hrena, gljive, pačja jaja, mošt i zaseka, jelen, mlaćenica i crni češnjak te deserti s bučinim sjemenkama i uljem i, kako je nazivaju, new style međimurska gibanica. Svaki slijed bit će uparen s vinima po odabiru Tomislava Ledinskog, a za glazbu i dobru atmosferu pobrinut će se Martin Branilović.
Cijena večere je 90 eura. Više informacija možete potražiti ovdje i ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....