Lena Puhar O‘Grady osvrnula se na izazovnu berbu koja je usprkos tehničkim i vremenskim poteškoćama rezurtirala sjajnim uljima s prepoznatljivim mirisno-okusnim profilima. Iz asortimana od ukupno 6 etiketa, Lena je izabrala tri ulja koja je kroz vođenu degustaciju predstavila i opisala, te na kraju i sljubila s tri vrste sira istarskog brenda Vesna-sir iz Loborike.
Kušala se kravlja skuta, sir s maslinama Buža te "zlatni" zreli sir Rici. Za gošće veganke, sljubljivanje je bilo s novim proizvodima na tržištu, također istarskog brenda NOMU, vrhunskim veganskim proizvodima sličnih siru iz laboratorija svestrane Minje Adriane Bilić. Kušao se Camembert, Roquefort i Rollo namaz, koji će uskoro biti dostupni za narudžbe.
CIJELU PRIČU O NOMU SIREVIMA PROČITAJTE OVDJE
Ulja i sireve popratila je sourdough focaccia tijesta Janje Benić, koja Brist ulja i sama koristi na svojim brojnim radionicama.
Gosti su imali priliku probati i ulje divne i rijetke sorte Žižolera, koje iz Brista najavljuju u ponudi za sljedeću berbu.
Druženje s uljima zaokruženo je predivnim craft panettone-om iz Pekare Dubravica, čiji je glavni tehnolog Kruno Mikelec svoje veliko znanje pretočio u proizvod koji se pamti od prvog kušanja. Panettone tri čokolade serviran je uz kap ulja stoljetnih maslina Exclusive Selection, a nazdravili smo čašom iznimno rijetkog vodnjanskog Vin de Rosa, vina od prosušenih bobica Malvazije, vinarije Babos.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....