RECEPT DANA

BLOGERSKA VILICA NAPADA: I radi slavne sinjske arambašiće umjesto sarme!

 Zvonimir Ferina
Neka i vaša kuća zamiriše po dobroj hrani!

Ništa bez sarme ni ovu zimu, no Forking Croatia nije želio biti predvidljiv te su se odlučili za sinjsku inačicu ovog jela, sinjske arambašiće. Ako se pitate koja je razlika između arambašića i sarme, odgovor slijedi. Naime, meso u ovim smotuljcima se nikako ne melje već se sitno reže.

Zvonimir Ferina

Također, u ovom jelu nema riže, ali zato ima muškatnog oraščića, cimeta i klinčića. U kombinaciji s kiselim zeljem već miriše na zimu. Neka i vaša kuća zamiriše po dobroj hrani! Evo što će vam trebati.

Zvonimir Ferina

Sastojci:

1 glavica kiselog zelja
500 grama junetine
300 grama svinjetine
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
150 grama slanine
suho meso
kobasice
2 dcl domaće ukuhane rajčice
korica jednog limuna
sol, papar
peršin
muškatni oraščić, cimet, klinčić
lovorov list

Cijeli recept pročitajte OVDJE!

Zvonimir Ferina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 23:27