DOBRA PRILIKA

Anita Šumer održava besplatnu radionicu pripreme kruha bez glutena s prirodnim kvascem

Ova Slovenka je inače jedna od najpoznatijih promotorica pripreme kruha od kiselog tijesta u regiji

Ove srijede i četvrtka, 5. i 6. siječnja, Anita Šumer, najpoznatija slovenska promotorica kiselog kruha, održava besplatnu radionicu pripreme kruha bez glutena s prirodnim (bezglutenskim) kvascem. Radionice će se održavati putem aplikacije Zoom i, kako kaže Anita, namijenjene su svima koji iz različitih razloga ne mogu ili ne žele konzumirati proizvode koji sadrže gluten, a vole dobar kruh.

"Želiš usavršiti pripremu bezglutenskog kvasca, boriš se sa zdravstvenim problemima zbog kojih moraš izbjegavati gluten, odlučuješ se za drugačiji i zdraviji način života ili ti je jednostavno lakše slijediti praktične i kratke video upute i želiš steći sveobuhvatno znanje o bezglutenskom domaćem kvasu, ove radionice su za tebe", poručila je Šumer.

image
Anita Šumer/Press

Radionica, dakle, traje dva dana, i to po 50 minuta, a počinje u 19 sati. Kroz radionicu se prolazi kroz nekoliko faza, kao što su odgovori na pitanja što je fermentacija i koje su njezine prednosti za zdravlje, što je domaći ili divlji kvasac, kako ga napraviti, koje brašno najbrže započinje proces i koji su alati potrebni, zatim osnove pečenja bez glutena i na što je važno obratiti pažnju, recept za najjednostavniji kruh bez glutena i drugi odgovori na pitanja koja prijavljeni mogu postaviti Aniti Šumer.

image
Nik Jarh/Press

"Pripremam nešto iznimno, što još nije viđeno u Hrvatskoj! Ako sudjeluješ na događaju, među prvima ćeš otkriti ovu sjajnu priliku. Na kraju studenoga možeš sa mnom krenuti na putovanje u svijet fermentiranog pečenja bez glutena, uz cjelovitu podršku na svim razinama", poručila je Anita.

Na radionicu se možete prijaviti ovdje. Dobro je dodati i da je broj mjesta ograničen.

Anita Šumer inače se divljim kvascem i pripremom kruha od kiselog tijesta počela baviti još 2012. godine, autorica je tri međunarodno nagrađivana književna bestsellera (koji su prevedeni na šest jezika) i održava radionice u više od 15 zemalja svijeta. Iznimno je cijenjena u svijetu gastronomije pa, u slučaju da vas zanima kiselo tijesto i cijela priča koja iza njega stoji, ovo je itekako dobra prilika da naučite nešto novo i korisno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2025 09:02