NA LISTI ŽELJA

Ana Roš objavila e-kuharicu s receptima za jednostavno kućno kuhanje, evo kako do nje

 Marko Miscevic/Cropix
U knjizi, koju je chefica pisala uz veliku pomoć svog tima, pronaći ćete recepte za jednostavna i svakodnevna jela

Cijenjena slovenska chefica Ana Roš iz restorana Hiša Franko s dvije Michelinove zvjezdice ovih je dana predstavila svoju e-knjigu s receptima. Nastala je za vrijeme lockdowna u Sloveniji i nosi naziv "A Scrapbook of Faces, Cultures, Memories" i sadrži 50 recepata koje su kroz godine s njom podijelili članovi njezinog tima iz cijelog svijeta. U pitanju su jednostavni i lako primjenjivi recepti koji su pojedince u trenutku podsjećali na dom, oni koji su bili njihovo omiljeno jelo koje su dijelili s ostatkom ekipe iz kuhinje ili pak recepti za jela koja su nastala od ostataka iz hladnjaka.

U knjizi ćete tako pronaći recept za legendarnu Kinesku juhu Ane Roš s piletinom i dagnjama, recept za rižu s lukom Swatantre Sena, onaj za omiljeno jelo sa sirom Graysona Altenberga ili pak kukuruzni kruh s tikvicama Nataše Đurić. Osim toga, u kuharici se nalaze i recepti nekoliko hrvatskih chefova poput onog za juhu Ivane Bekavac, slatke knedle Matije Jagića i zlevanjku Maše Salopek.

E-knjiga je podijeljena na šest poglavlja, a svako poglavlje, zbog preglednosti i lakšeg snalaženja, posvećeno je jednom tipu jela pa ćete tako ovdje pronaći recepte za predjela, juhe, jela koja sadrže ugljikohidrate i ona koja sadrže proteine te slastice. Osim recepta, u knjizi vas čekaju i osobne priče bivših i sadašnjih članova tima chefice Ane Roš, ali i njezine kolumne koje je kroz godine pisala za slovenske novine.

Englesko izdanje knjige možete kupiti klikom na web shop Hiše Franko po cijeni od 29, 95 eura, a dobro je spomenuti i kako kupnjom e-knjige podržavate rad samog restorana i osoblja u ova neizvjesna vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 02:06