![35964918](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/05/k_35964918_640.jpg)
Manje od sat vremena od Zagreba, u gradiću Popovači nalazi se mjesto koje bi se moglo nazvati pravim malim rajem. Potpuno izdvojen od bilo kakve vreve smjestio se novootvoreni restoran August, s čije terase puca pogled na Moslavačku goru i okolne vinograde.
![Popovaca, 140916.
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/12/august-popovaca1-140916.jpg)
Restoran nosi ime djeda vlasnice Dijane Sušac, a smješten je u autohtonoj moslavačkoj kući, koja je potpuno preuređena i u kojoj se nakon cjelodnevnog uživanja može i prespavati. U Augustu se jede po domaći, na jelovniku caruju jela poput trganaca sa špekom, šufnudli s pačjim raguom, race s mlincima, vinskog gulaša, teleće pečenke, a sve namirnice nabavljaju se u okolnim selima.
![Popovaca, 140916.
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/12/august-popovaca39-140916.jpg)
Obitelj proizvodi i svoja vina, čemu su se također ozbiljno posvetili pa zbog svega toga za August svakako treba odvojiti jedan od vikenda i prepustiti se gostoljubivosti domaćina, izvrsnoj hrani, vinima i predivnoj prirodi. Jer ovo mjesto stvara jako dobre osjećaje. Vjerujte nam na riječ i ukradite recepte!
![Popovaca, 140916.
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/12/august-popovaca43-140916.jpg)
Trganci
Ovo je najsiromašnije tijesto koje možete napraviti!
![Popovaca, 140916.
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/12/august-popovaca26-140916.jpg)
Moslavačka juha s povrćem
Savjet: temeljac je najbolje skuhati dan ranije i ostaviti na hladnom, idealno u hladnjaku, da se na vrhu skupi sva masnoća pa je skinuti. Budući da se povrće prži na maslacu, masnoća iz temeljca bila bi previše i konačni rezultat ne bi bio dobar ni vizualno ni okusom. Jer juha, kad je gotova, na vrhu mora imati sitne žute kružiće, a nikako masne mrlje. Intenzivnu žutu boju dat će još mrkva koja će se na maslacu karamelizirati.
![Popovaca, 140916.
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/12/august-popovaca15-140916.jpg)
Raca 'z rola s mlincima
Kupite mladu patku!
![Popovaca, 140916.
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/13/august-popovaca24-140916-MM_IC-1.jpeg)
Štrukli po receptu mame Nene
Obožavanje klasika!
![Popovaca, 140916.
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/12/august-popovaca28-140916.jpg)
Torta od maka
Ova torta nema brašna, a ako imate predrasude prema maku i mislite da je 'težak', iznenadit ćete se koliko je lagana i prozračna.
![Popovaca, 140916.
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/12/august-popovaca32-140916.jpg)
Najkremastija kremica od slatkog vrhnja
Ova verzija panna cotte radi se sa slatkim vrhnjem i mlaćenicom. Mlaćenica nastaje kao nusproizvod izrade maslaca - mliječna mast skupi se putranjem u grudu maslaca, a bijela tekućina koja ostane, lagano reskog okusa u kojoj su ostali proteini idealna je za smoothyje ili deserte.
![Popovaca, 140916.
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/13/august-popovaca34-140916.jpg)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....