Manje od dva tjedna dijeli nas od početka Fuliranja koje će prve posjetitelje na zagrebačkom Trgu Josipa Jurja Strossmayera dočekati u srijedu, 27. studenoga, u podne. Ovogodišnje izdanje, zaogrnuto u šarm starog Zagreba i filma “Tko pjeva zlo ne misli”, kažu organizatori - nudi emotivan povratak korijenima ove manifestacije, ali i najbolje od kreativnog streetfooda u izvedbama provjerenih gastro majstora iz cijele Hrvatske. Najdugovječniji i mnogima omiljeni zagrebački adventski program ove godine će se održati 13. puta te na jednom od najšarmantnijih zagrebačkih trgova okupiti 16 kućica s bogatom ponudom hrane i pića, a pridružit će im se i kućice s originalnim i prigodnim suvenirima.
Na Strossmayerovu trgu, uređenom kao da je Božić kod Šafranekovih, prisjetiti ćemo se zgoda iz gostione K Žnidaršiću, a bome i oblizeka iz Samoborčeka i plesnjaka u Maksimiru. Kad smo kod oblizeka, Fuliranje i ove zime iznova okuplja neke od najkreativnijih predstavnika streetfood scene iz cijele Hrvatske te nudi posjetiteljima “the best of streetfood” iskustvo u jedinstvenom adventskom ruhu.
Postavu Fuliranja ove zime čine: Picnic Mingle & Fun, Kronut by Boogie, Institut za kobasice by Mate Janković, Purple Monkey, Gdje je Jura by Juraj Klepić, Punch House, Good Food, Chef’s burger by Ivan Pažanin, Krivi ljudi, Pizza Social Club, Pastamise, Tringelt, Shish & Chips, Say Cheese, Ginglebells i Rakijarnica.
Bit će tu tradicionalnih hrvatskih jela poput soparnika, domaćih štrukli, dalmatinskog pršuta sušenog na buri i maslinovim drvima, sira iz ulja, zagorske juhe, krpica sa zeljem i suvidiranim buncekom, te sarme s kremom od krumpira. Osim domaćih, bit će i talijanskih delicija poput ručno rađene paste iz koluta Grana Padano sira i vrhunskih pizza, ali i azijskih specijaliteta kao što su spicy mango karage piletina, Wagyu black pepper rezanci, katsu i shish. Hit će sigurno i ove zime biti najnovije gurmanske kobasice i burgeri s potpisima slavnih chefova, te razne kreacije od sira. Uživat ćemo i u popularnim slanim i slatkim kronutima, rafiolima i omiljenim fritulama s pistacijom, onima s krokantom i crnom čokoladom, te s jabukom, cimetom, karamelom i kremom od vanilije.
Posjetitelje očekuje i jednako raznolik i kreativan izbor napitaka s dobro poznatih kućica zaduženih samo za pića.
Za dobru energiju i atmosferu pobrinut će se i ove godine Ozren Kanceljak kojemu će se pridružiti DJ-evi u programima simpatičnih i sugestivnih naziva kao što su: Milostiva, kistihand, zatim Ruby Tuesday, Tek je 12 cajti, Šalabajzanje, Ho-ho-ho čaga ili Petak svetak. U najavi su i kulturni, edukativni, dječji i zabavni programi koji će imati raspon od plesnjaka za umirovljenike do veselih nastupa dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki, jedinstvenih predstava Hellen Doron škole, te iznimno popularnih izvedbi kazališta Tvornica lutaka Petre Radin. Djecu će i ove godine uveseljavati Djed Božićnjak a i mali i veliki moći će interaktivno učiti o održivosti i ekologiji kroz brojne aktivnosti Zelene akcije.
Na cijelom Fuliranju koristit će se isključivo čaše za višekratnu upotrebu oblikovane tako da ujedno mogu poslužiti kao originalan suvenir i atraktivan Instagrammable artikl, pri čemu festival također ima veliku podršku Zelene akcije. Dio šarma i dekoracija bit će na svakom koraku kreativno izvedeni podsjetnici pisani simpatičnim i dragim starozagrebačkim rječnikom koji će podizati ekološku svijest, a usto će Fuliranje pomoći prikupljati sredstava za volonterski ekološki projekt Čisto podzemlje u organizaciji Hrvatskog speleološkog saveza.
Osim najboljeg street fooda, hvalevrijednih edukacija i izvrsne zabave za sve generacije, Fuliranje ove godine slavi i stare obrte i nove kreativce, te posjetiteljima donosi HUSH HUSH market Pop up. Riječ je o trgovini koja okuplja 20-ak izlagača, redom talentirane domaće umjetnike, dizajnere, male proizvođače i kreativce. Ovdje će posjetitelji moći pronaći jedinstvene, ručno rađene proizvode, od unikatnog nakita i modnih komada do prirodne kozmetike i dekoracija za dom. Svaki proizvod nosi priču kreativaca koji stoje iza njega, a cijeli koncept naglašava autentičnost, inovativnost i ljubav prema kvalitetnim i kreativnim domaćim proizvodima.
Fuliranje počinje 27. studenog i traje do 7. siječnja. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od podne do 1 u noći, subotom i nedjeljom od 11 do 1 sat. Na Božić je program najavljen od 16,na Novu godinu od 17 sati, a na Štefanje i Staru godinu od podne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....