NIŠTA OD PROLJEĆA

Pred nama kišan, tmuran i vjetrovit tjedan

zagreb 280507frankopanska ulicacudljivo vrijememladi konobar prelazi ulicu dok je vani pao iznenadni pljusak . na srecu imao je kisobran uza sebe / vrijeme , kisa , kisobran , ulica , grad , gradskafoto elvir tabakovic / CROPIX-zag-
 Elvir Tabakovic / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Na Jadranu promjenljivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno. Povremeno kiša, mjestimice i obilnija, posebice u gorju te na južnom Jadranu gdje su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i istočni vjetar. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, prema večeri i olujna bura, a u Dalmaciji jugo i istočnjak, poslijepodne prolazno jugozapadnjak, potom sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 13 do 18, a u gorju između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod.

Niti u utorak nas ne očekuje mnogo bolje vrijeme. U većini Hrvatske padat će kiša iako su u pojedinim dijelovima moguća kraća sunčana razdoblja. Temperature će se u kontinentalnom dijelu kretati od jutarnjih 11 do dnevnih 18, a na Jadranu od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva. U srijedu će također padati kiša,a temperature će se, kako u kontinentalnim dijelovima tako i na Jadranu, penjati do maksimalnih 18 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak i petak očekuje nas više Sunca, ali većinu dana bit će oblačno, no srećom bez oborina. Nažalost, već u subotu ponovno bi trebala pasti kiša. Dakle, pred nama je uglavnom kišan i tmuran tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:03