![35837561](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/05/k_35837561_640.jpg)
Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 900 g mesa rajčice (bez kože i koštica, dakle trebate kupiti oko 2 kg rajčica)
- 500 g smeđeg šećera muscovado
- 2 cm ribanog svježeg đumbira
- 4 češnja češnjaka
- 4 čili papričice
- 120 ml balzamičnog octa
- žlica soli
- 2 prstohvata mljevenog papra
Zagreb, 310815.
Kuhana zimnica u teglama.
Berislava Picek/CROPIX
Zagreb, 310815.
Kuhana zimnica u teglama.
Berislava Picek/CROPIX
Priprema
1. korak
Rajčice prelijte vrelom vodom, pa ih ogulite. Maknite koštice pa izvagajte samo meso (neka bude 900 g).
2. korak
Potom ih sa svim stastojcima stavite u posudu u kojoj ćete kuhati džem. Kuhajte na srednjoj vatri stalno miješajući otprilike 45 minuta.
3. korak
Mora postati gust kao džem. Ulijte ga u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i zatvorite limenim poklopcima.
4. korak
Preokrenite ih, pa ih nakon pet minuta vratite u prvotni položaj.
Priprema: Mateja Domitrović
Snima: Berislava Picek
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....