DIO KAMPANJE

'Operacija oslobodite Assangea': Anonymousi srušili Interpolove stranice

 YouTube

Haktivistička grupa Anonymous tvrdi da su srušili internetsku stranicu Interpola i britanske policije kao dio kampanje u kojoj traže oslobođenje osnivača WikiLeaksa.

Na nekoliko Twitter profila povezanih sa Anonymousima je objavljeno da je srušena stranica Interpola. Stranici se nije moglo pristupiti do jučer navečer, no kratko nakon toga je ponovno bila u funkciji.

Hakeri tvrde i da su srušili internetsku stranicu Agencije za teški organizirani kriminal (SOCA), britanske policijske jedinice koja se bavi operacijama protiv organiziranog kriminala.

Švedska je zatražila od Velike Britanije izručenje Juliana Assangea nakon što su ga dvije žene optužile za seksualne zločine, no optužnica još nije podignuta.

U strahu da će ga Švedska izručiti SAD-u zbog njegove uloge u objavljivanju povjerljivih američkih diplomatskih prepiski, Assange je zatražio politički azil koji mu je ranije ovog mjeseca odobrio Ekvador. No, Velika Britanija odbila je pružiti Assangeu siguran odlazak iz veleposlanstva Ekvadora u Londonu u južnoameričku državu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:30