Medni proizvodi Radovan Petrović

Polustoljetna tradicija proizvodnje meda

Hrvatska je zemlja iznimnih mogućnosti za proizvodnju meda, osobito u još netaknutim dijelovima prirode u kojima pošteđene štetnih utjecaja flora i fauna koegzistiraju na skladan način.

Upravo ljubav prema prirodi i vjera u dobrobit koju proizvodi prirode mogu pružiti ljudskom zdravlju temelji su rada obiteljske tvrtke Radovan Petrović. Već treća generacija nastavlja polustoljetnu tradiciju proizvodnje meda i mednih preparata i tržištu nudi cijelu paletu konzumnog meda i mednih preparata.

Naše konzumne medove možete pronaći u bolje opremljenim ljekarnama diljem Hrvatske, delikates trgovinama i u svim Duty Free trgovinama hrvatskih zrakoplovnih luka.

MED OD BAGREMA

  • svijetložut, lagan i ukusan med koji dugo ne kristalizira
  • prirodni sedativ – kod nesanice i nagomilanog stresa

CVJETNI MED

  • nastaje iz nektara mnogobrojnih cvjetnih vrsta na livadi, ugodnog okusa
  • ima širok spektar djelovanja
  • preporučuje se djeci i starijim osobama

MED OD LIPE

  • bistar, gotovo proziran
  • kod prehlada, upala dišnih putova, potiče detoksikaciju
  • ne preporuča se osobama koje pate od bolesti krvožilnog sustava

MED OD KESTENA

  • taman, gorkasti med
  • povoljno djeluje na probavni sustav, potiče rad crijeva, štiti želučanu i crijevnu sluznicu, olakšava rad preopterećene jetre

MED OD KADULJE

  • sadrži veliku količinu eteričnih ulja koje blagotvorno djeluju kod prehlada
  • omogućava lakše izbacivanje sekreta iz dušnika i bronhija

MED OD VRIJESKA

  • intenzivnog mirisa, tamnožute boje
  • kod reumatičnih oboljenja, bolesti mokraćnih putova i bubrega

MED OD MANDARINE

  • rijetka vrsta meda
  • svijetlo žute do tamnije žute boje, osvježavajućeg voćnog i cvjetnog mirisa

MED ZLATOŠIPKA

  • med zlatne, jantarno-žute boje, prepoznatljivog mirisa
  • koristi se kod nervnih oboljenja

MEDLJIKOVAC (ŠUMSKI MED)

  • vrlo taman,osebujnog mirisa i okusa
  • zbog bogatstva prisutnih minerala, posebice željeza odličan za krvnu sliku
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 20:57