![36142475](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/30/k_36142475_640.jpg)
Talijane ne treba podsjećati na važnost minestronea. Oni su ga izmislili i usavršili. Minestrone je zapravo izvedenica bistre lagane juhice, točnije njena uvećanica. Od nje se čovjek, zlu netrebalo, može i u nedostatku glavnoga jela najesti. E pa, i vi se najedite!
Trebat će vam:
450 g Ledo Minestrone 30 g sitne tjestenine 50 g pancete 50 g luka 2 žlice koncentrata rajčice 2 žlice maslinovog ulja |
![Italian cuisine: minestrone soup with whole grain toasts](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/4/11/iStock_84348895_LARGE.jpg)
Priprema:
Na ulju propirjati luk i pancetu. Zatim dodati povrće i njega kratko pirjati te uliti vodu i koncentrat rajčice i kuhati 10 minuta. Dodati sitnu tjesteninu i kuhati oko 5 minuta.
Isprobajte i bruschette sa satarašom te njoke s mediteranskim povrćem!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....