Proljeće je stiglo, klopanje na otvorenom je počelo, a nikad zadovoljena žudnja svih su savršeni burgeri. Čini se jednostavno ispeći dobru pljeskavicu, ali toliko je trikova koji mogu poboljšati okus vaš burgera, a svi su prilično jednostavni. Bilo da volite burger s hrskavom slaninom, hrpom kiselih krastavaca, domaćim pecivom ili s barem tri umaka, uvijek ste u potrazi za onom savršenom kombinacijom. Svakako, uvijek ima mjesta za poboljšanje, a tko bolji da vam udjeli koji savjet nego najbolji svjetski chefovi!
Mark Hix o važnosti savršenog mesa za burger
Mark Hix je slavni londonski chef, ugostitelj i autor poznat po svom originalnom pristupu britanskoj gastronomiji. Kada su u pitanju burgeri, meso mora biti najbolje kvalitete, naravno govedine. Njegov savjet je da kažete vašem mesaru da vam samelje 20-30% masti na 1.4 kg kvalitetnog mesa s rebara i vratine (vratnog kotleta). Na taj način ćete zaista osjetiti kvalitetu mesa, a masnoća će burger održati sočnim.
Gordon Ramsey kaže: ''Opustošite svoj ormarić sa začinima!''
Savršen burger najglasnijeg televizijskog chefa sadrži začine koje vjerojatno svi imate kod kuće. Kako biste napravili savršen burger, pomiješajte 1 žličicu kečapa i pola žličice Dijon senfa, tabasco i Worcester umak te to sve, zajedno sa solju i paprom, dodajte u meso. Ovo je jednostavan način kako dodati okuse vašem burgeru bez kompliciranih sastojaka.
Richard Turner o dodacima
Richard Turner je poznat kao ''kralj londonskih mesoždera'', a bio je izvršni chef u restoranima poput Meatopia, Hawksmoor, Blacklock i Pitt Cue Co. Recimo samo da zna koju stvar o mesu! On svoj savršen burger radi s masnoćom koštane srži, u mješavinu mesa koja je jednaka onoj Marka Hixa dodaje oko 40-90g koštane srži. Ona stvara bogatu teksturu i duboke okuse.
Jamie Oliver sve drži na mjestu
Jamie Oliver je kralj praktičnih recepata, a ni burger mu nije iznimka. On u meso dodaje jaje kako bi se meso i svi začini dobro povezali i kako bi burger zadržao svoj oblik. Bjelanjci iz jajeta daju burgeru dobar okus, a i jednostavnije ga je jesti.
Heston Blumenthal je tipično znanstven
Ovaj poznati britanski chef je čak proputovao cijelu Ameriku u potrazi za savršenim burgerom. Njegov zaključak? Trebate koristiti ramstek i samljeti ga dva puta. Staviti ga u hladnjak nakon prvog mljevenja te ga opet samljeti i to, kako Heston napominje: ''Meljite meso tako da pokušate pratiti niti mesa i da ih meljete u istom smjeru kako vam se ne bi zapetljale.''
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....