Čar se krije u kontrastu tekstura i okusa (hrskava korica koja je divno karamelizirana i slatko, meko meso iznutra).
Dakle, kako postići hrskavu koricu ama baš svaki put kada pečete piceka, puricu ili patku?
Prvo, ako dobro osušite kožu prije pečenja, puno ćete si pomoći. Perad čak možete ostaviti otkrivenu preko noći u hladnjaku kako bi se koža dobro osušila.
Druga tehnika je nešto malo kompliciranija. Kožu peradi mjestimično zagrebite kuhinjskom iglom, nije bit da ju probušite već da ju lagano zagrebete, najbolje je da radite brze poteze rukom pod kutem. Ovo možda zvuči pomalo neobično, ali to je u principu ono što radite i kada pečete velike komade crvenog mesa, zarežete površinu kako biste omogućili masnoći da se istopi, a korici da postane hrskava.
Naravno, korica na patki ili piletu je osjetljivija od one na npr. šunki zato ju radije zagrebite iglom nego režite nožem kao što biste to učinili sa šunkom.
I zadnje, perad pecite dugo na relativno niskoj temperaturi i svakako iskoristite mast od pečenja. S njome podlijevajte meso otprilike svakih 15 minuta.
A vi? Imate li ikakve trikove za savršeno hrskavu koricu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....