Iako dobroj čokoladnoj slastici od nekoliko sastojaka kao što je, primjerice, jednostavan brownie, nisu potrebni nikakvi dodaci, postoji onaj jedan koji će cijelu stvar ipak učiniti još boljom i intenzivnijom, a vjerojatno ga na prvu u okusu nećete ni primijetiti.
Naime, u smjesu za čokoladni biskvit, brownie, lava cake, toplu čokoladu ili puding uvijek je dobro dodati i malo kave. Dodat će još jednu razinu okusa svakoj čokoladnoj poslastici i učiniti je još dubljom i intenzivnijom pa je, zapravo, idealna kao dodatak slasticama u kojima koristite tamnu čokoladnu i želite ih učiniti još moćnijima i ozbiljnijima.
Koristiti možete instant kavu u prahu, pri čemu će vam dovoljno biti već pola žličice, ali dobra opcija bit će i dio tekućine, koja je najčešće voda ili mlijeko, zamijeniti već skuhanom kavom.
Kada se spoje blaga gorčina kave i slatkoća čokolade, dobije se još bolji okus, s time da se kava uglavnom u manjoj količini osjeti tek u pozadini. Mi ovaj spoj volimo u čitavom nizu slastica i gotovo niti jedna varijanta čokoladnog biskvita ne ulazi u pećnicu bez barem malo kave.
Odličan primjer da stvar funkcionira itekako dobro su i ‘olimpijski muffini‘, recept za koje smo s vama podijelili nedavno i u smjesu za koje se dodaje poštena količina kave, ali su baš zato još slasniji i bogatiji.
RECEPT ZA SUPERSOČNE ČOKOLADNE MUFFINE
Stoga, idući puta kada radite omiljenu čokoladnu slasticu, poigrajte se s malo kave, ubacite i prstohvat soli pa uživajte u još boljim slatkim zalogajima. Vjerujte nam, teško da ćete se vratiti na staro.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....