PROVJERENO DJELUJE

Jedan sastojak zbog kojeg će svaka čokoladna slastica biti još malo bolja

Ako volite ozbiljnije čokoladne slastice dubokih i moćnih okusa, ovo je savjet koji bi vam se mogao svidjeti

Iako dobroj čokoladnoj slastici od nekoliko sastojaka kao što je, primjerice, jednostavan brownie, nisu potrebni nikakvi dodaci, postoji onaj jedan koji će cijelu stvar ipak učiniti još boljom i intenzivnijom, a vjerojatno ga na prvu u okusu nećete ni primijetiti.

Naime, u smjesu za čokoladni biskvit, brownie, lava cake, toplu čokoladu ili puding uvijek je dobro dodati i malo kave. Dodat će još jednu razinu okusa svakoj čokoladnoj poslastici i učiniti je još dubljom i intenzivnijom pa je, zapravo, idealna kao dodatak slasticama u kojima koristite tamnu čokoladnu i želite ih učiniti još moćnijima i ozbiljnijima.

image
Dizelen/Getty Images/istockphoto

Koristiti možete instant kavu u prahu, pri čemu će vam dovoljno biti već pola žličice, ali dobra opcija bit će i dio tekućine, koja je najčešće voda ili mlijeko, zamijeniti već skuhanom kavom.

image
Luca Melo/Getty Images/istockphoto

Kada se spoje blaga gorčina kave i slatkoća čokolade, dobije se još bolji okus, s time da se kava uglavnom u manjoj količini osjeti tek u pozadini. Mi ovaj spoj volimo u čitavom nizu slastica i gotovo niti jedna varijanta čokoladnog biskvita ne ulazi u pećnicu bez barem malo kave.

Odličan primjer da stvar funkcionira itekako dobro su i ‘olimpijski muffini‘, recept za koje smo s vama podijelili nedavno i u smjesu za koje se dodaje poštena količina kave, ali su baš zato još slasniji i bogatiji.

RECEPT ZA SUPERSOČNE ČOKOLADNE MUFFINE

image
Lidija Lončarić/

Stoga, idući puta kada radite omiljenu čokoladnu slasticu, poigrajte se s malo kave, ubacite i prstohvat soli pa uživajte u još boljim slatkim zalogajima. Vjerujte nam, teško da ćete se vratiti na staro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2025 07:02