Ma, odličan trik!

Da biste ih lako ogulili, rajčice uopće ne morate pofuriti vrućom vodom, evo kako

Poznata domaća food blogerica i autorica kuharice otkrila je koristan trik za guljenje rajčica

Nakon što smo otkrili gdje nabaviti nafinije rajčice, naučili kako da nam rajčice što duže ostanu svježe, podijelili recept za šalšu poznatog hrvatskog chefa Mate Jankovića, isprobali ljutkastu šalšu od pečenih rajčica, konfitirali ih i od njih pripremili još stotinu drugih čuda, shvatili smo da nam uvijek dobro dođe još pokoji trik za kuhanje šalše.

image
Marko Miščević/Cropix

Dok mnogi domaći umak od rajčice vole raditi rustikalnije, "ušporko", sa sjemenkama i kožicama u samom umaku, ne vole svi pod zubima osjetiti te komadiće. Upravo zato brojni kućni, ali i profesionalni kuhari zrele rajčice prije pripreme šalše vole oguliti. Tko se ikada time pozabavio zna da to može biti mukotrpan posao tako da je svaki trik i dobar savjet kako si taj proces olakšati i ubrzati zlata vrijedan - a jedan takav je nedavno na svojim društvenim mrežama podijelila food blogerica, stilistica i autorica kuharice Mrvu ovog zeru onog Sandra Rončević.

Iako i sama ističe da joj je draža rustikalnija verzija odnosno šporka šalša, sa svojim pratiteljima podijelila je metodu guljenja zrelih rajčica šljivara pomoću jednostavnog nožića. Prije nego se uopće uhvati guljenja rajčice, Sandra cijelu njenu površinu lagano postruže nožićem, kako bi time prvo odvojila kožicu od samog sočnog ploda. Tek kada prođe cijelu rajčicu, počinje s pravim guljenjem, a zbog tih predradnji kožica se s lakoćom skida. Odličan trik!

image
Nito100/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 10:00