Gljive (sve vrste)
Gljive čuvajte u papirnatim vrećicama u hladnjaku, a ne plastičnim. Plastične vrećice će stvoriti vlagu i pokvariti gljive.
Orašasti plodovi
Orašaste plodove tostirajte čim ih kupite, a onda ih spremite u staklenke i čuvajte na tamnom mjestu.
Đumbir
Đumbir čuvajte u zamrzivaču, lakše ćete ga ribati i guliti, a i dulje će vam trajati.
Rajčice (zrele, nezrele i prezrele)
Nezrele rajčice bi se trebale čuvati u papirnatoj vrećici, sa stabljikom prema dolje na sunčanom prostoru. Ako želite da prije dozriju, čuvajte ih zajedno s voćem. Zrele rajčice čuvajte na sobnoj temperaturi, ne na svjetlu. Prezrele rajčice čuvajte u hladnjaku, ali ih izvadite na sobnu temperaturu par minuta prije konzumiranja.
Celer i brokula
Celer i brokulu prekrijte aluminijskom folijom i čuvajte u hladnjaku. Tako će ostati svježi više od 4 tjedna.
Luk (mladi luk, crveni, bijeli i ljubičasti, češnjak)
Ako čuvate luk u smoćnici trajati će vam čak 8 mjeseci! Ne spremajte ga zajedno s krumpirom, brže će se pokvariti. Spremajte ga s jabukama, to će mu pomoći da duže ostane svjež.
Šparoge
Šparoge čuvajte kao tek otrgnuto cvijeće. Otprilike! Odrežite im dno stabljike, spremite ih u vodu, prekrijte plastičnom vrećicom i stavite u hladnjak. Tako će ostati svježe i hrskave tjednima. Isto napravite i sa začinskim biljem kao što je peršin, bosiljak, korijander…
Zelena salata
Zelenu salatu čuvajte tako da ju natrgate, stavite u zdjelu, zatim na nju stavite kuhinjski ručnik i prekrijete ju plastičnom folijom. Kuhinjski ručnik će upiti svu vlagu, a salata će ostati svježa!
Banane
Banane uvijek kupujte u kupovima. Nikada nemojte trgati jednu po jednu i tako ih čuvati. Kup banana čuvajte na sobnoj temperaturi, ali im plastičnom folijom obložite stabljike. Tako će trajati par dana duže!
Začinsko bilje
Začinsko bilje zamrznite u maslinovom ulju. Biljke će upiti maslinovo ulje zamrzavanjem, a i kockice zamrznutog malsinovog ulja su vrlo praktične pri kuhanju: samo ih ubacite u jelo! Funkcionira odlično s ružmarinom, kaduljom, majčinom dušicom i origanom, ne toliko delikatnim biljčicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....