OBOŽAVANJE AJVARA

AJVAR ZA DORUČAK: Krekeri s ajvarom

Za kraljevski doručak!
 Getty Images/iStockphoto

Trebat će vam:

120 g pšeničnog brašna
40 g integralnog brašna
40 g raženog brašna
150 ml vode
1 žličica maka u zrnu
1 žličica soli
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Sri Lanka Roti and onion chutney, indian food
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Stavite sve tri vrste brašna, sol, mak i maslinovo ulje u zdjelu multipraktika. Dodajte vodu. Ako vam se smjesa čini presuha dodajte malo vode, istresite na radnu površinu i kratko izmijesite. Možete tijesto razvaljati odmah, ali će biti podatnije ako ga ostavite 15-20 minuta da odmori. Razvaljajte tijesto vrlo tanko na sasvim malo pobrašnjenoj površini. Izrežite oblike koje želite. Izbodite ih malo vilicom i pecite 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Poslužite ih s ajvarom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 07:53