VN KOREJE

Pogledajte kako izgleda staza u Koreji

Velika nagrada Koreje, 17. ovosezonska utrka Svjetskog prvenstva Formule 1, dobila je zeleno svjetlo inspektora Međunarodne federacije autosportova (FIA)...

Iako je posljednjih tjedana bilo upitno održavanje ove debitantske utrke u svijetu Formule 1 zbog kašnjenja radova, na kraju će sve ipak biti spremno na vrijeme.

FIA-ina delegacija na čelu s Charlieom Whitingom izvršila je u ponedjeljak inspekciju s posebnim naglaskom na završni sloj asfalta na stazi u Yeongamu koji je postavljen prošlog tjedna.

'Sve izgleda zadovoljavajuće i izdat ću licencu putem Korejske federacije autosportova (KARA)', stoji među ostalim u Whitingovom priopćenju.

- Oduševljeni smo što sada možemo reći da su svi radovi završeni i to na način koji zadovoljava FIA-ine standarde. Staza u Yeongamu postat će epicentar automotosporta u ovoj zemlji. Vjerujemo da će Velika nagrada Koreje biti katalizator za pokretanje golemog interesa za Formulu 1 u ovoj zemlji - rekao je promotor utrke u Koreji Y ung Cho Chung.

Utrka u Koreji na rasporedu je 24. listopada, a prve će slobodne treninge najbolji vozači Formule 1 odraditi dva dana ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:57