SHUTTERSTOCK
hit među parovima

Jednostavna vježba može vas dovesti jačeg libida i orgazma. I potpuno je besplatna

Sjajna navika koja vodi do većeg užitka


Seksualna meditacija kombinira svjesnost s intimnošću - uključujući principe meditacije u vaše seksualne aktivnosti. Pomaže parovima da istraže nove razine užitka, prisutnosti i emocionalne bliskost.

Ali što točno podrazumijeva seksualna meditacija i kako može dovesti do boljeg seksa i više orgazama?

Ona može biti mnogo različitih stvari: može se jednostavno odnositi na opću svjesnost ili praksu meditacije, pažljiviji pristup seksu, partnerske vježbe koje imaju seksualne i svjesne komponente ili određeni rad na svjesnosti koji bi mogao imati posebnu dobit tijekom seksa.

Prednosti

Smanjenje stresa

Seks može biti stresan, pogotovo ako imate nesigurnosti, bolan seks ili problema s komunikacijom. Tijekom seksa brojne distrakcije mogu aktivirati tjelesnu reakciju na stres, što otežava uživanje u samoj aktivnosti. Svjesnost tu pomaže u upravljanju takvim reakcijama parasimpatičkog živčanog sustava, koji uravnotežuje simpatički živčani sustav koji izaziva stres. Rezultat? Opušteniji ste i možete više uživati u trenutku.


Poboljšanje fokusa

Fokusirajte se na trenutak - bilo da se radi o poljupcu ili dodiru. Seksualno iskustvo učinit ćete toplijim i senzualnijim. Takav meditativni fokus pomaže vašim osjetilima da ožive i poboljšaju cjelokupno iskustvo.


Jačanje seksualnog nagona

Svjesnost također može povećati vaš seksualni nagon. Prakticiranjem mindfulnesa dobivate sve njegove dobrobiti, kao na primjer obraćanje bliske pažnje na trenutak, a s time vrlo vjerojatno i veću želju za seksom jer se postupno i sam seks poboljšava.


Produbljivanje veze

Seks nije samo fizički užitak - veliki dio njega čini intimnost između partnera. Ta prisutnost i svjesnost koju prakticirate mogu vam omogućiti dublje povezivanje s partnerom, čineći cijelo iskustvo smislenijim i boljim, a ujedno povećavajući i emocionalnu intimnost.


Povećanje užitka

Treniranje uma da ostanete u trenutku može ponovno stvoriti uzbuđenje koje ste zadnji put možda osjetili na medenom mjesecu - to stvara novost i vrstu povezanosti koja se obično osjeća rano u vezama, kada još osjetimo leptiriće u trbuhu. Može unijeti novi osjećaj uzbuđenja u vaš seksualni život.

image
SHUTTERSTOCK

Kako prakticirati seksualnu meditaciju

Svakodnevnom vježbe svjesnosti (mindfulnes)

Prije primjene svjesnosti u spavaćoj sobi, uspostavite svakodnevnu praksu meditacije, a postoje brojne aplikacije i online vodiči koji vam mogu pomoći u početku s time. Ta praksa gradi vještine potrebne kako bi se mogli usredotočiti na svoj dah, ostati u trenutku i jasnije osjetiti tjelesne senzacije.

Meditirajte sa svojim partnerom

Sjednite leđa uz leđa i napravite skeniranje vlastitog tijela, bilježeći bilo kakvu napetost ili senzaciju opuštanja. Usredotočite se na dodirne točke između vas, na teksture i mekoću, stvari koje možete primijeniti i tijekom seksualnih aktivnosti.

Otvorite oči

Iako zatvaranje očiju tijekom meditacije može smanjiti smetnje, preporučuje se prakticiranje svjesnih trenutaka otvorenih očiju kako biste poboljšali povezanost tijekom seksa. Promatranje svoje okoline tijekom dana i fokusiranje na nešto lijepo može vam pomoći s fokusom na partnera tijekom seksa, uspostavljanje kontakta očima s partnerom može poboljšati vezu i vratiti vas u trenutak.

Vježbe kontakta očima

Pokušajte sjediti licem u lice sa svojim partnerom i gledati ga u oči tri minute. Iako se u početku može činiti neugodno, ova vježba može produbiti vašu vezu. Napredujte u ljubljenju otvorenih očiju, usredotočujući se na senzacije koje osjećate.

Seksi misli

Ako vam misli odlutaju tijekom seksa, zamijenite ometajuće misli seksualnim. Upotrijebite svoju erotsku maštu kako biste se usredotočili na trenutak. S vremenom vam ova praksa može pomoći da ostanete prisutni bez potrebe za novim mentalnim poticajima

Linker
06. rujan 2024 15:39