OBJAVA IMENA USKORO

Harris za potpredsjedničkog kandidata razmatra 6 ljudi, sutra ćemo znati koga je izabrala

Suzila je izbor na tri kandidata s kojima je tijekom vikenda u Washingtonu održala razgovore

Kamala Harris 

 Mark Felix/AFP

Demokratska kandidatkinja Kamala Harris trebala bi predstaviti svog kandidata za potpredsjednika do utorka, rekla su dva izvora Reutersu.

Odluka Harris mogla bi biti objavljena u bilo kojem trenutku do utorka, kad će se na skupu u Philadelphiji prvi put pojaviti s potpredsjedničkim kandidatom na početku turneje u ključnim saveznim državama koje će vjerojatno odlučiti pobjednika izbora.

Harris je suzila izbor na tri kandidata s kojima je tijekom vikenda u Washingtonu održala razgovore - guvernera Minnesote Tima Walsa, senatora Marka Kellyja iz Arizone i guvernera Pennsylvanije Josha Shapira.

U petak je 90 minuta razgovarala i s ministrom prometa Peteom Buttigiegom, a virtualno se, između ostalih, sastala i s guvernerom Kentuckyja Andyjem Beshearom i guvernerom Illinoisa J.B. Pritzkerom.

Izbor potpredsjedničkog kandidata aktualne potpredsjednice SAD-a dosad je najvažnija politička odluka Harris, uoči predsjedničkih izbora 5. studenoga, na kojima će se suprotstaviti republikancu Donaldu Trumpu.

Njezina lista kandidata sastavljena je od bijelaca koji su bili uspješni u pridobivanju glasova ruralnih, bijelih i neovisnih birača.

Kandidati će biti obaviješteni o njezinoj odluci u ponedjeljak navečer ili utorak ujutro, rekli su izvori Reutersu.

Nakon te objave, Harris i njezin novi potpredsjednički kandidat obići će sedam gradova u pet dana: Philadelphiju u Pennsylvaniji, Eau Claire u Wisconsinu, Detroit u Michiganu, Durham u Sjevernoj Karolini, Savannah u Georgiji, Phoenix u Arizoni i Las Vegas u Nevadi, otkrio je njezin stožer.

Kampanja demokratkinje tijekom vikenda pokrenula je program "Republikanci za Harris", kojim želi pridobiti republikanske birače da je podrže u borbi protiv Trumpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 07:26