ODABRALA KANDIDATA

Kamala Harris prelomila, evo tko će s njom natjecati protiv Trumpa i Vancea!

Kako javljaju svi američki mediji, riječ je o guverneru Minnesote Timu Walzu

Kamala Harris

 Mark Felix/Afp

Predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke Kamala Harris izabrala je guvernera Minnesote Tima Walza za potpredsjedničkog kandidata za ovogodišnje predsjedničke izbore, izvijestio je u utorak CNN pozivajući se na četiri izvora upoznata s izborom.

Time je izabrala zagovornika progresivne politike i jednostavnog čovjeka iz središnje Amerike kako bi joj pomogao pridobiti ruralne, bijele glasače, rekli su izvori.

Walz, 60-godišnji veteran Nacionalne garde američke vojske i bivši učitelj, izabran je u republikanskom okrugu u Zastupničkom domu Sjedinjenih Američkih Država 2006. i služio je 12 godina prije nego što je izabran za guvernera Minnesote 2018.

Kao guverner, Walz gura progresivni program koji uključuje besplatne školske obroke, borbu protiv klimatskih promjena, smanjenje poreza za srednju klasu i prošireni plaćeni dopust za radnike Minnesote.

Walz se dugo zalaže za reproduktivna prava žena, ali je također pokazao konzervativne osobine dok je predstavljao ruralni okrug u Predstavničkom domu američkog Kongresa, braneći poljoprivredne interese i podržavajući pravo na držanje oružja.

Izborni stožer Kamale Harris nada se da će Walzova karijera u Nacionalnoj gardi, zajedno s uspješnim radom tog srednjoškolskog trenera footballa privući birače koji neće nužno glasati za Donalda Trumpa i JD Vancea.

Walz je bio relativno nepoznat na nacionalnoj razini dok se priča o potpredsjedničkim kandidatima nije zahuktala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2024 14:48