PRIJATELJSTVO S JADRANA

Poslovna suradnja: Hrvoje i Srba otvorili srpsko-hrvatski restoran u Beogradu

Nakon 11 godina rada na Hvaru, Hrvoje je uprkos strahu od nove sredine odlučio doći u Beograd i s prijateljem Srbom pokrenuti posao
 Blic

BEOGRAD - Beograđanin Srba Veljić nije ni pomišljao da će mu jedno krstarenje Hrvatskim primorjem prije šest godina donjeti prijateljstvo koje će kasnije preći u ozbiljnu poslovnu suradnju, koja je kasnije rezultirala jednim zaista zanimljivim projektom. Zahvaljujući upravo toj suradnji, u Beogradu danas postoji restoran koji nudi jadranske specijalitete, a vode ga Srbin Srba Veljić i Hrvat Hrvoje Horvat.

- Prije šest godina iznajmili smo jahtu i išli na Hvar. Slučajno smo od tri restorana izabrali baš Hrvojev. Od tada traje naše poznanstvo, a kasnije i prijateljstvo”, izjavio je Srba Veljić za Blic.

Rodila se i poslovna ideja, pa je, nakon 11 godina rada na Hvaru, Hrvoje je uprkos strahu od nove sredine odlučio doći u Beograd i s prijateljem Srbom pokrenuti posao. Njih dvojica sada vode restoran na Senjaku iz kojeg se šire mirisi specijaliteta od morske ribe iz Jadrana.

Kada se pojavila mogućnost da zajedno vode restoran, mladiću sa Hvara se dopala ova ideja i prihvatio je poziv da bude šef kuhinje. No, nije mu bilo lako u početku u Beogradu.

- Nisam bio opušten, plašio sam se da mi se ešto ne dogodi. Mislio sam da netko špijunira, na ulici nisam pričao. Ali Srba i njegovi prijatelji su mi pomogli da se opustim. Nikad nisam doživio neku neugodnu situaciju, ispričao je Hrvoje, za srpski Blic.

Hrvoje se danas jako dobro snalazi u svom novom mjestu, ali i novom gradu, a velika podrška mu je djevojka Iva koja je također došla poslom u Beograd.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:42