RANIJE DOBIO OTKAZ

Osječki ginekolog osuđen za silovanje završio u istražnom zatvoru, ovaj put zbog slučaja od 9. rujna

Tamo ga je poslao sudac istrage Županijskog suda u Osijeku

KBC Osijek

 Vlado Kos/cropix/Cropix

Osječki ginekolog, koji je u veljači na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja pacijentice, u ponedjeljak je završio u istražnom zatvoru u Osijeku. Tamo ga je poslao sudac istrage Županijskog suda u Osijeku na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela bludnih radnji.

Riječ je o, podsjetimo, drugom slučaju za koji je ginekologa prijavila pacijentica koja je kod njega u KBC-u Osijek bila na pregledu 9. rujna. Bolnica je liječniku u ponedjeljak 16. rujna dala otkaz, a ranije su ga odbijali udaljiti s posla smatrajući da nemaju zakonsko uporište jer nije pravomoćno osuđen.

Priopćenje ODO-a u Osijeku prenosimo u cijelosti.

"Postupajući po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku za provođenje izvida, Policijska uprava osječko-baranjska je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1960.) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela bludnih radnji iz čl. 155. st. 1. KZ/11.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 9. rujna 2024., oko 16:30 sati, u Kliničkom bolničkom centru Osijek, kao liječnik jedne klinike, tijekom pregleda pacijentice počinio navedeno kazneno djelo.

Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 20:18