VIŠE NE RADI U KBC-u

Osječki ginekolog nepravomoćno osuđen za silovanje pacijentice dobio otkaz

Nakon pokrenutih disciplinskih postupaka te uvažavajući sve okolnosti i činjenice, donesena je odluka o otkazu

KBC Osijek

 Vlado Kos/cropix/Cropix

Ginekolog iz KBC Osijek, koji je u veljači ove godine na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja pacijentice, dobio je otkaz. Priopćili su to u ponedjeljak ujutro iz KBC-a Osijek.

U priopćenju se navodi kako je bolnica prošloga tjedna protiv liječnika pokrenula dva disciplinska postupka. Prvi po zaprimanju nepravomoćne presude, a drugi po zaprimanju prijave jedne pacijentice za neprimjereno ponašanje istoga liječnika.

"Nakon pokrenutih disciplinskih postupaka te uvažavajući sve okolnosti i činjenice, donesena je odluka o otkazu", navodi se u priopćenju iz osječke bolnice.

Podsjetimo, liječnik je sve do prošloga tjedna nesmetano radio u bolnici s pacijenticama pa tako i za vrijeme kaznenog postupka, odnosno i nakon nepravomoćne presude. Iz bolnice su se pravdali da nemaju zakonsko uporište udaljiti ga s radnog mjesta, a Ministarstvo zdravstva je prošloga tjedna, nezadovoljno načinom na koji su u bolnici postupali u ovom slučaju, poslalo inspekcijski nadzor. Nakon toga, protiv liječnika su pokrenuti disciplinski postupci.

Njegov odvjetnik Krešimir Arambašić poručio je da se u ovom slučaju vodi hajka te da nitko nije kriv dok mu se to pravomoćno ne dokaže. Obrana odbacuje krivnju za kaznena djela po optužnici te su uložili žalbu pred Visokim kaznenim sudom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 11:34