IZDANA UPOZORENJA

Olujno nevrijeme protutnjalo Slavonijom: Tuča je trajala dobrih 15 do 20 minuta

DHMZ je za subotu i nedjelju izdao upozorenje

Promjena vremena

 Screenshot/

Najavljivana promjena vremena već je stigla u dijelove Hrvatske. Slavoniju je u večernjim satima pogodila snažna kiša, grmljavina, a negdje je padala i tuča.

Tuča je pogodila Novo Zvečevo kod PP Papuk. "Često smo viđali na vijestima kako je Slavoniju pogodila tuča u ljetno doba. Upravo smo to i sami doživjeli. Tuča je trajala dobrih 15 do 20 minuta. Nadam se da farmerima i poljodjelcima nije nanijela štete", kazao je čitatelj za 24 sata.

Radarske slike pokazuju kako se oluja kreće.

image

Radarska snimka

Screenshot/

DHMZ je za subotu i nedjelju izdao upozorenje za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju izdano upozorenje zbog lokalno mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom.

U nedjelju će biti djelomice sunčano, nestabilno i manje vruće. Uz promjenjivu naoblaku mjestimice kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom, već u noći na sjevernom Jadranu, poslijepodne u unutrašnjosti, a uglavnom tek navečer i uz dalmatinsku obalu. Pritom je moguće grmljavinsko nevrijeme s prolazno jakim i olujnim udarima vjetra, osobito na Jadranu. Vjetar slab, većinom na Jadranu i umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, na jugu navečer jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna između 30 i 35 °C.

Više možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. kolovoz 2024 08:12