GRAĐANIMA PREKIPJELO

Direktorica gradskog poduzeća tvrdi da je ova voda u Karlovcu pitka: Evo kako je reagirala kad su joj ponudili da popije

Građani vodu prokuhavaju, a često i kupuju jer se na ovako žutoj vodi ne usude kuhati čak ni nakon prokuhavanja
 Robert Fajt /Cropix

Karlovčani se već tjednima zbog radova na obnovi vodovoda i kanalizacije žale na zamućenu i žutu, čak i smeđu vodu, dok iz gradskog poduzeća tvrde da je voda zdravstveno ispravna za piće.

Građani vodu prokuhavaju, a često i kupuju jer se na ovako žutoj vodi ne usude kuhati čak ni nakon prokuhavanja.

- Ako hoću piti vodu, moram si kupiti vodu, ako hoću kuhati, moram kuhati na kupovnoj vodi, ne usudim se kuhati na toj. Znam nekad nešto skuhati kad je čista, ali da se prokuha voda, ispričala je za Dnevnik.hr Ida Galeković.

image
Robert Fajt /Cropix

Direktorica tvrtke koja provodi projekt obnove vodnokomunalne infrastrukture Vodovod i kanalizacija Katarina Malenica je odgovorila da je izrečeno puno neistina, kao i da se zamućena voda ne javlja u cijelom gradu, da se izlazi po prijavama na teren i ispiru cijevi, te da na Dubovcu zadnjih tjedana imaju problema zbog suše.

- Voda u Karlovcu je pitka i zdravstveno ispravna, naglasila je Malenica.

Nakon toga ju je jedna od okupljenih Karlovčanki zamolila da popije takvu vodu.

- Ja sam rekla, žuta voda nije za konzumaciju..., odgovorila joj je Malenica, a žena je potom rekla da je voda stalno žuta. Video snimku na kojoj građani nude direktorici Vodovoda i kanalizacije možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, jučer je saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot upozorio na pojavu zamućene vode za piće u Karlovcu ustvrdivši da je gradonačelnik Damir Mandić (HDZ) diletant koji vodi Karlovac kao što junak animirane serije Homer Simpson vodi nuklearnu elektranu.

image

Zvonimir Troskot, saborski zastupnik Mosta

Robert Fajt /Cropix
image

Ivan Krajcar, Zvonimir Troskot

Robert Fajt /Cropix
image

Zvonimir Troskot, saborski zastupnik Mosta

Robert Fajt /Cropix

Troskot je ustvrdio da se u Karlovcu "izvodi velik cirkus" i da je njegov saborski kolega Mandić "običan Homer Simpson". Pokazujući bocu zamućene vode u četvrti Dubovac ustvrdio je da je ona izravna posljedica projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa", koji je ukupne novčane vrijednosti veće od 67 milijuna eura, a koji se financira iz fondova Europske unije.

Trajanje radova je predviđeno do kraja godine.

image
Robert Fajt /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:59