KAO TREĆI SVIJET

‘Bojimo se!‘ Žive u strahu za svoje zdravlje, nisu u stanju ni skuhati hranu, a cifra na kraju mjeseca dođe uredno...

Osim straha, tu je i ljutnja građana jer, iako im voda nije za piće i mutna je, računi redovito stižu, a još su i veći

Kadrovi iz priloga Dnevnika Nove Tv

 /Screenshot Dnevnik Nove Tv

U gradu na četiri rijeke građani su bez pitke vode. Stanovnici Karlovca zbog zamućene vode ne mogu ni kuhati, ni prati rublje. Ali jedno ipak mogu - plaćati račune za vodu koji unatoč svemu redovito stižu na adrese ogorčenih građana.

Nezadovoljstvo stanara u karlovačkom Dubovcu raste iz dana u dan.

"Stavite krumpir u žutu, smeđu vodu pa ga onda isperete, nikad ne znate kakva će voda izaći iz te pipe. Isto tako veš, ako perete bijeli veš, možete očekivati da ćete ga izvaditi s mrljama", rekla je za Dnevnik Nove TV Nataša Jakšić.

S njom se slaže i Jasminka Trpčić.

"Voda se nakon nekog vremena malo razbistrila, ali se na njoj napravio talog koji izgleda kao čestice hrđe. Piti vodu, kuhati s tom vodom, prati veš – uređaji će nam se pokvariti", dodaje.

image

Kuhanje ručka, ilustrativna fotografija

/ Alamy/alamy/profimedia// Alamy/alamy/profimedia

Iz Vodovoda i kanalizacije rekli su da po dojavi izlaze na teren i ispiru cjevovode. Nakon toga uzimaju uzorke bistre vode na analizu, koja pokazuje da su svi uzorci do sada bili ispravni, prenosi Dnevnik Nove TV.

No, unatoč tim analizama, građani su sumnjičavi i boje se za svoje zdravlje.

"Pustim vodu ujutro, idem skuhati kavu i vidim voda žuta. Za piće nije. Bojim se za zdravlje, naravno", rekla je Barbara iz Karlovca.

No, osim straha, tu je i ljutnja građana jer, iako im voda nije za piće i mutna je, računi vrlo jasno stižu, a još su i veći.

"Računi su čak i veći zato što svaki put kad dođe do zamućenja vode mi zovemo Vodovod, Vodovod dođe, izapire cijevi i svu tu količinu vode za izapiranje mi opet moramo platiti", požalila se Jakšić.

Iz Vodovoda, uz obećanje da će voda biti uskoro bistra, kažu i da će stanarima koji su više puta opravdano prigovarali i prijavili zamućenu vodu računi biti korigirani ako su manje potrošili, prenosi Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 12:28